עבודה והריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום, אני בשבוע 5 + 1 ועובדת בשתי משמרות ערב ושתי משמרות בוקר.
    האם מותר לפי החוק להוסיף לי עוד משמרת?
    ואם אני אסרב להוסיף משמרת מותר לבוס שלי להעביר אותי לעבוד במרפאה אחרת?
    עד איזה חודש מותר להעסיק אותי במשמרות ערב עד שמונה בלילה?

תודה רבה
    [img] http://lbdf.lilypie.com/76Jgp2.png [/ img] [/ url]
3 תגובות
עמוד 1
  • בהתאם לחוק עבודת נשים, חל איסור על המעסיק לפגוע בהיקף המשרה של עובדת שמועסקת יותר מחצי שנה (נראה כי גם אם היא מועסקת פחות מחצי שנה יחול איסור זה).
    באפשרות מעסיקך לשנות את מקום העבודה במידה ואת מסכימה לכך או שאין בכך פגיעה בתנאי עבודתך הקיימים.
    אין הגבלה בחוק על העסקה עד 8 בערב.

עו"ד יעל בועז
  • תודה עו"ד יעל בועז

ואם אני מסרבת לשנות מקום עבודה יכולים לחייב אותי או לפטר אותי?

אני עובדת במקום העבודה הנוכחי שנה וחצי

מותר להפחית לי משמרות בטענה שאין צורך במשמרות שלי?
    [img] http://lbdf.lilypie.com/76Jgp2.png [/ img] [/ url]
  • המעביד יכול לשנות את מקום עבודתך רק אם את מסכימה לכך. במידה ויחליט לפטר אותך עקב כך, מומלץ לפנות לייעוץ אישי בכדי לדרוש ממנו פיצויים.
    לעניין הפחתת המשמרות, אם תוכיחי כי המעביד הפחית לך את שעות העבודה עקב היותך בהריון, הדבר אסור. אם הפגיעה בהיקף שעות העבודה היא בטענה שאין צורך במשמרות שלך, קיימת אפשרות שמדובר בהרעת תנאים ואז מומלץ לפנות למעסיק בכתב ולתת לו הזדמנות להחזיר את המצב לקדמותו, ואם אין שינוי אזי התפטרותך תיחשב להתפטרות.
    מומלץ לפנות לייעוץ אישי.

עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה