הריון בסיכון יל"ד, סכרת וצירים מוקדמים+ עובר קטן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    בת 26, הריון ראשון ספונטני.
    סובלת מיל"ד כרוני מזה 7 שנים מאוזנת ע"י כדורים, התגלתה סכרת הריון בהעמסת סוכר, מאוזנת בדיאטה בלבד.
    כרגע בשבוע 34+2. בשבוע 31+5 גילו אצלי צירים מוקדמים, הייתי מאושפזת, קיבלתי זריקה להבשלת ריאות, כמובן עשו לי עירוי נוזלים, זריקה לעצירת הצירים והייתי מאושפזת 5 ימים. לפני שבוע (נכנסתי לשבוע 33) שוב הפנו אותי למיון עקב צירים תכופים. פתיחה של 1 ס"מ עד היום מחיקה של 70% וצוואר דינאמי (הגיע עד 1.2 ס"מ) כשנכנסתי לשבוע 34 הפסקתי עם הפרסולט אותו לקחתי מהאשפוז 6 פעמים ביום.
    אני מרגישה טוב, מרגישה עדיין צירים ומרגישה היטב תנועות עובר.
    קצב גדילת העובר שלי היה תקין עד סקירת מערכות מורחבת (שבוע 22) והתאים לגילו, עובר ממין זכר.
    בשבוע 28 היה באחוזון 26 עם היקף בטן קטן בשבועיים, זרימת דם מוגברת 3.5.
    בשבוע 31+2 אחוזון 22 עם היקף בטן קטן ב-3 שבועות, זרימת דם 4.2.
    היום, שבוע 34+2 אחוזון 13!!!! עם היקף בטן קטן ב3 וחצי שבועות, הערכת משקל 1800 גרם. זרימת דם 4.2.
    אני בלחץ כבר עם כל הסיבוכים שמצטברים לי ובמיוחד לאור הגילוי על אחוזון 13. אשמח לדעת מה המשמעות של האחוזון הנמוך, האם יקדימו לי לידה? האם זה אומר שיהיה לי ילד קטן החל מהבטן ולשארית חייו? האם זה אומר או יכול להעיד על איזשהו כשל בהתפתחות שלו? האם יש עדיפות ליילד ושיגדל בחוץ או עדיף עדיין שיהיה בבטן כמה שיותר? הרופאה במרפאה בסיכון ציינה שסביר להניח שתפקוד שלייה לקוי.
    תודה וסליחה על ההפצצה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אחוזון 13 הוא אחוזון תקין, רק מתחת אחוזון 10 נחשב עובר קטן מידיי
    כך שאין מה לדאוג, בוודאי שרצוי להמשיך מעקב אחרי המשקל אבל בשלב זה אין מה לדאוג
    זרימות הדם הן תקינות ובשבוע בו את נמצאת כבר אין משמעות לצירים המוקדמים.

על פי הנתונים שציינת אין צורך בהקדמת הלידה
    ויש סיכוי טוב התינוק ידביק את הגדילה לאחר מכן

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה