שינה של תינוקת בת כמעט שנה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי
    ביתי המתוקה עוד שבועיים בת שנה
    עד לפני שבוע, היא ישנה מאוד טוב וגם נרדמה אחרי טקס שינה במיטה
    אני הייתי יושבת לידה ומלטפת אותה ואחרי רבע שעה בערך היתה נרדמת
    והיתה ישנה ככה עד הבוקר , אולי עם התעוררות אחת.

החל מלפני שבוע חל שינוי משמעותי בשינה שלה, ההרדמות הראשונית אומנם כמו מקודם, אבל היא מתעוררת עשרות!! פעמים בלילה, שאם פעם אחרי התעוררות הייתי מלטפת אותה שמה לה מוצץ והיא מיד היתה חוזרת לישון .
    היום היא מתעוררת לגמרי, ערנית לגמרי ולא נרדמת...לא משנה מה אני עושה

אני לא מבינה למה כל כך קשה לה להירדם , היא יודעת להירדם לבד ועובדה שהיתה ישנה רצוף כל הלילה, זה כאילו היא "שכחה " איך להירדם לבד וחייבת שאני אהיה צמודה אליה.
    עוד נקודה ששמתי לב אליה שאם בעלי ניגש אליה בלילה היא ממש צורחת והיא רוצה שרק אני אהיה איתה (והיא מאוד מאוד אוהבת אותו)
    לכן אני מתחילה לחשוב שאולי זה משהו רגשי (חרדת נטישה?)

מצטערת על האורך...אני פשוט ממש מתוסכלת ועיפה...
    תודה מראש
1 תגובות
עמוד 1
  • הי
    לפעמים סביב גיל שנה, ילדים יכולים לחוות חרדת נטישה ולכן זו בהחלט אפשרות. יחד עם זאת, אין צורך לוותר בשל כך על הגבולות הקיימים בבית (אפשר ללוות ולעזור בהרדמות, אך לא להוציא לדוגמא מהמיטה). בתך יודעת כבר להרדם בכוחות עצמה וזה מצוין, רק צריך "להזכיר" לה זאת. בנוסף לכך, גם תינוקות שישנו מצוין בעבר, משנים לעתים את הרגלי השינה שלהם, בייחוד בגילאים אלו שבהם קיימת קפיצה התפתחותית וצרכי השינה קצת משתנים.

המשיכו להקפיד על טקס שינה קבוע בכל יום, זה מצוין. שימו לב שאתם משכיבים אותה בזמן, על מנת שלא תגיע לשינה במצב של עייפות יתר (שגם הוא יכול לגרום להתעוררויות מרובות). בגיל זה, בתך אמורה לישון כשלוש שעות ביום, בשני פרקי שינה. נסו לתזמן את שנת הלילה שלה, כך שלא יעברו יותר מארבע שעות, מרגע שהתעוררה מהשינה האחרונה ביום.

בדקו האם היא אוכלת מספיק, רק כדי לשלול אפשרות של התעוררות מרעב.

ממליצה כאשר מרדימים אותה, גם בהתחלה וגם באמצע הלילה, לשבת לידה עד שהיא נרדמת שוב, גם אם בהתחלה זה ייקח זמן רב. ממליצה שבתך תלמד להרדם גם איתך וגם עם בעלך. את יכולה לשבת לידה בימים הראשונים ומומלץ שבהמשך, גם בעלך "ייכנס לתמונה". גם אם היא צורחת, היא תראה שאתם לא מתרגשים מזה ושלפעמים אבא מרדים ולפעמים אמא מרדימה.

נסו להיות כמה שיותר עקביים וסבלניים וכך לאט ובהדרגה בתכם תחזור להרדם בכוחות עצמה.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה