הי
מצד אחד את רוצה להפסיק את התופעה, ומצד שני את רושמת שאינכם רוצים להתחיל להילחם באמצע הלילה. אני ממש מבינה את הקושי ואת העייפות, אך במידה והנכם מעוניינים בשיפור, יידרשו מכם כמה ויתורים על המצב הקיים.
ממליצה תמיד לקחת קודם כל החלטה מה יותר חשוב לכם מבחינת סדרי העדיפויות- מצד אחד בנך נרדם מיד כשאתם מעבירים אותו אליכם, מצד שני- קשה לישון איתו וקשה לישון בכלל.
ואני אומרת: אם גם ככה קשה, שווה לעבוד עוד קצת קשה, אך לפחות לטובת מטרה טובה בסופו של דבר. יחד עם זאת, אם תגיעו למסקנה, שאתם לא מוכנים, או שאין לכם כוח להתחיל "להשקיע" ומקבלים את המצב הקיים נכון לעכשיו - אז זה מה שתעשו, תוך שאתם לוקחים בחשבון את החסרונות והיתרונות בכל אחד מהמצבים.
בכל אופן, במידה ותחליטו ללמד את בנכם בהדרגה, לחזור לישון בכוחות עצמו- עליכם להיות מאד עקביים וסבלניים. ייתכן וזה ייקח זמן, אך מניסיון בעבודה עם המון משפחות, בסופו של דבר המאמץ שווה את התוצאה.
ראשית, אני ממליצה לוודא כי בכל ערב מתקיים טקס שינה בשעה קבועה וכי לא הולכים לישון מאוחר מדי (לא אחרי 20:00). כאשר בנך מתעורר באמצע הלילה, אחד מכם יכול לקום אליו ולשבת לידו, עד שהוא נרדם. אני ממליצה לא להוציא מהמיטה, אלא לעזור באמצעות טפיחות / קולות מונוטוניים ואם זה מעצבן אותו- אז רק לשבת לידו. אל תחששו מאחותו, כי לפעמים רק בגלל החשש שהילד השני יתעורר, אנחנו רצים אל התינוק וממהרים להוציא מהמיטה...
ייתכן ויהיו לכם כמה לילות קשים, אך ברגע שבנכם יבין שאתם לא מוציאים אותו מהמיטה, אלא נשארים לידו, הוא יחזור בהדרגה להרדם בכוחות עצמו.
על מנת להקל על הקושי, נסו לחלק את הנטל ביניכם עד כמה שאתם יכולים ולהחליט מראש מי קם מתי (פעם אחת את ופעם אחת בעלך, או חצי לילה את וחצי לילה הוא וכו'...). ייתכן ובלילות הראשונים, יידרש מאחד מכם לקום ולשבת ליד בנך ומהשני, לשבת ליד אחותו, עד שיסתגלו.
נצלו תקופה זו, שבה הם נמצאים עדיין במיטת תינוק ולא יכולים לקום בעצמם, אח"כ ייתכן ויהיה קשה יותר...
היו מאד ברורים ונחושים, וכך תעבירו גם מסר ברור לבנכם. זכרו כי כל ילד יכול ללמוד לישון בכוחות עצמו.
בהצלחה !!!
מיטל דרורי
יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
ומדריכה להתפתחות תינוקות