אי ודאות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    שמי אפרת וברצוני לשתף ולשאול שאלות שאולי יעזרו להניח את דעתי.
    אני בשבוע 28 להריוני, עד היום עברתי את ההריון ללא שום בעיות חרגיות. מלבד זאת, בילדותי (בגיל 13) עברתי צינתור לסגירת מום מולד שהיה לי בלב (ASD). לפי הבנתי לאחר הצינתור נחשבתי כאדם בריא לכל דבר, פרט לדליפה קלה הנקראת אי ספיקה טריקוספידלית קלה. כאשר העלתי בכל פעם בפני הגניקולוגים המוולים אותי בהריון את עברי הרפואי לא נאמר לי כי אני עומדת בסיכון כלשהו. לאחר שביקשתי על דעת עצמי לעבור אקו לב כמעקב שיגרתי הבנתי מהטכנאית של האקו כי יש לי החמרה באי הספיקה שהפכה מקלה לבינונית עד גבוהה. אני גרה באילת והתור הבא שלי לייעוץ קרדיולוגי הינו ב29 בסוף החודש. משאלות ששאלתי בפורומים של קרדיולוגיה, אני מבינה כי אני נמצאת בקטגוריה של הריון בסיכון, ושכניראה שאני לא אוכל ללדת באילת אלא במחלקה המתמחה בהריון בסיכון. אך אני נמצאת באי ודאות מוחלטת ומלאת רגשות אשמה, האם אני יכולה לעבוד או שמא אני אמורה להיות בשמירת הריון, מה הסיכון בו אני או העובר נמצאים, האם יש סיכוי ללידה רגילה והשאלה החשובה ביותר מדוע לא נאמר לי שאני צריכה להיות במעקבים מיוחדים עקב הבעיה???
    אני בטוחה שלא אוכל לקבל את כל התשובות לשאלותי אך אשמח למוע את חוות דעתכם.
    תודה רבה
    אפרת
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אכן מדובר בהריון בסיכון, אך הסיכון סה"כ איננו גבוה מיוחד ויש סיכוי מצוין לעבור את ההריון בשלום, כולל לידה רגילה מוצלחת.
    אכן, נדרש ייעוץ של הריון בסיכון גבוה ושל קרדיולוג בתחום על מנת להעריך את חומרת הבעיה הלבבית ולהתכונן ללידה. מעבר לזה קשה לי לענות משום צריך לבדוק אותך וכמובן לראות את התוצאות המדויקות של האקו-לב.
    כל עוד את מרגישה טוב ואין סימפטומים קרדיאליים - אין צורך בשמירת הריון ואת יכולה להמשיך את חייך כרגיל.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה