גמילה מהנקה-זקוקה לעזרה בדחיפות!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    יש לי ילדה מקסימה בת 9 חודשים, ועד עכשיו הנקתי אותה מלא + ארוחות שמשלבים.
    העניין הוא שהיא התחילה קצת לנשוך אותי, זה עובר ובא כזה, תלוי במצב רוח שלה,
    אבל העניין החשוב יותר שבגללו אני פונה לעזרה הוא כזה: מאז שהיא קטנה משהו כמו מגיל חודש בערך, היא ישנה איתי במיטה, ככה אני מניקה אותה מתוך שינה ולא צריכה להתעורר בלילה בשביל זה. בנוסף היא לא מכירה את המיטה שלה. בתחילה כשהיא נולדה היא לא ישנה טוב במיטה הגדולה אז הבאתי עריסה ככה היא ישנה ביום עד גיל 5 חודשים בערך כשהיא כבר לא נכנסה בעריסה.
    עד עכשיו היא ישנה במיטה שלי גם ביום (ליד הקיר מיטה זוגית ומסביב כריות) אבל עכשיו היא כבר זוחלת ולא פעם ופעמים היא התעוררה וישבה במיטה וזה מפחיד אותי מאוד, ולכן אני מנסה להרגיל אותה לישון במיטה שלה ובלי הנקה, אני מרגישה צורך להפסיק זאת, אין לי כח לשאוב לה בשביל הלילה ולשבת ולהניק זה גם לא מתאים לי.
    בקיצור השאלה היא איך גומלים מהנקה??.
    בעיקרון קצת לפני כיפור התחלתי לתת לה סימילאק, בהתחלה לא רצתה, אחרי יומיים התרגלה בקבוק אחד ביום בבוקר. העניין שעכשיו בחגים היה חופש היא כל הזמן איתי ומתפנקת ולא מוכנה בקבוק (רק פעם ב...)
    מה אני עושה??? אני רוצה מאוד להפסיק להניק, אני לא יודעת איך לעשות זאת,
    האם זה יקרה אי פעם????
7 תגובות
עמוד 1
  • היי יקירה :)
    אני לגמרי מבינה...
    לגבי המיטה נסי להרגיל אותה היום בזמן משחק ועירות שקטנה למיטה , לא ישר כאיזור שינה , הניחי אותה לשחק במיטה במהלך היום וצאי מהחדר ותחזרי .
    את יכולה להפסיק הנקות לילה , אבל ממש לא חייבת להפסיק להניק ביום .
    כמה פעמים היא יונקת בלילה ? האם היא מקבלת מספיק מזון במהלך היום ? כמה זמי נמשכת הנקת הלילה בכל התעוררות ?
    תחזרי עם עוד פרטים :)

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • תודה רבה על ההיענות המהירה!! ובעיקר על התמיכה!!! חשבתי שיגידו לי שזה הרגל רע, וכו' וכו' ...
    בכל אופן במשך היום היא במשפחתון כך שההבדל הוא בטעם של התמ"ל שאליו היא התרגלה כבר ב"ה, העניין שבלילה אני לא יודעת ולא זוכרת, יותר נראה לי שהיא סתם מוצצת אותי בתור מוצץ (היא לא לקחה מוצץ מאז שנולדה, מה לא ניסינו, וזה בעקבות המלצות של יועצות הנקה בבי"ח לא לתת מוצץ עד התבססות ההנקה, עד אז היא כבר לא רצתה....) אולי רק בהתחלה ועוד פעם אחת היא אוכלת רציני...
    לגבי המיטה היא מכירה ואתה מבחינה של להיות שם, אומנם לא הרבה, אבל כשאני מתארגנת והיא איתי אני שמה אותה לשחק שם, אבל היא כבר נעמדת וצועקת שאני אוציא אותה משם..
    בנוסף חשוב לי להפסיק להניק בכלל, כבר לא נוח לי שהיא תלויה בי כ"כ, אני מתחילה בעז"ה לימודים ערב אחד בשבוע ולא לעניין לי שיהיה לי גודש בזמנים האלו...או סתם בכלל זה מגביל אותי המון בבגדים...
    בקיצור אני רוצה לעשות בהדרגה ולהפסיק אבל איך עושים זאת??? עצם זה שהיא התרגלה לטעם של התמ"ל זה כבר השיג עבורי, והיא גם אוכלת ארוחה בבוקר ולפעמים גם אחה"צ, אבל להירדם היא לא מוכנה בשום פנים ואופן עם בקבוק כשאני בשטח בכל אופן, אצל בעלי היא כן מסכימה (מחוסר ברירה נראה לי..) כשאני לא נמצאת..
    ועוד שאלה: גם אם נגיד אני אפיל על בעלי את המשימה הזאת, הוא ירדים אותה תוך כדי אכילה מבקבוק בעגלה (כך הוא מצליח),ואז מה? אני אעביר אותה למיטה שלה? או שעדיף כבר להרגיל במיטה? האם זה טוב לתת בקבוק במיטה?
    יש לי ילד בן שנתיים שמבקל בקבןק במיטה ונרדם, אבל אותו לא הנקתי כמעט בכלל כך שאי לא יודעת לעשות זאת...
    תודה רבה מראש!!!!!
  • היי יקירתי למה שאשפוט אותך? אני כאן כדי לעזור ולכוון לפי הצרכים שלכם במשפחה :)
    לגבי השינויים והכל אני חושבת שעדיף הכל ביחד , ככה לא תסחבו את זה הרבה זמן , לא ממליצה לך לתת בקבוק במיטה , זה הרגל ״רע״ , פשןט כי לא בריא , מסוכן גם מבחינת חנק וגם מבחינת התפתחות עששת שיניי חלב ,
    כן הייתי נעזרת באבא ונותנת לו בלילות הראשונים להשכיב במיטה , יוצרת טקס שינה נעים אוכל/בקבוק, מקלחת , סיפור או משהו בסגנון ולישון , משהו קבוע :) לפי צורת ההשכבה בתחילת הערב ככה ממשיכים גם ביקיצות בלילה באותה מתכונת רק קצר יותר , לא נורא שאין להמוצץ היא תמצא את הדרך להרגע , אולי להצמיד לה איזו בובה שהיא תוכל להתחבר אליה , נעימה שתרגיע אותה :)
    לגבי הפסקת ההנקה באופן כללי מפחיתים כל שלושה ימים הנקה אחת בשעה קבועה , ככה לא יווצר גודש :)
    עדכני :)  

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • שלום וברכה.... עברו עלינו ימים עמוסים שלא יכולתי לעדכן...
    ובכן, אני כותבת בשעה כזו בה ברחתי מהחדר כדי שבעלי ירדים אותה עם בקבוק... פשוט אני כבר לא יכולה לישון!!!
    בכלופן, ביום שלישי התחילה ביתי מסגרת חדשה- ביום ג' היא היתה שעתיים היום ד' שעות, ולמרבה הפלא הצליחה המטפלת להרדים אותה לשעה במיטה עם בקבוק מה שבחיים לא קרה לי... התלהבתי יותר מידי וניסיתי את זה גם בבית והיא ישנה בצהריים 3/4 שעה... וזהו!!!!! מיותר לציין שבלילה לא היה על מה לדבר... צרחות איימים כשהכנסתי אותה למיטה...
    וזה לא שהיא לא היתה במיטה כדי לשחק, אלא פשוט ברגע שמשכיבה אותה היא צורחת (בשכיבה, אפילו שהיא נעמדת) עד שארים אותה...
    התלהבתי שגם התרגלה מהר, אבל גם זה כבר לא... התרגלה למטפלת שלה מהר ויפה אבל היא דורשת כל היום ידיים!! ואם לא היא צורחת כמו שהיא יודעת...ויש עוד ילדים חוץ ממנה. המטפלת אמרה שכנראה היא צריכה להסתגל לבית (זה משפחתון) אבל כבר עבר כמעט שבוע (נראה לי...)וזה לא שהיא היתה בבית עד עכשיו, היא היתה במסגרת פרטית...בקיצור אני די מיואשת לגבי ההמשך... כמעט מתחרטת ומחזירה אותה אלי הביתה ומתפטרת מהעבודה (זהו שלא... ממש ממש לא...)
    בקיצור אני לא יודעת על מה ללכת קודם - על ההסתגלות למשפחתון או על גמילה מהנקה...
    אמרתי לבעלי שאני אלך לרופאה לבקש כדורים לייבוש החלב והוא די נרתע מזה- קודם כל הוא מפחד מכדורים סתם- חומרים שלא צריכים להכנס לגוף וכו' וגם אמר שיכול להיות טראומתי בשביל הילדה בבת אחת?!?! מה דעתך על כך? על סף ייאוש אולי זה הפתרון???
    בינתיים אני רואה שהם נרדמו שניהם- ובלי הבקבוק..אבל במיטה שלנו....
    לילה טוב,
    נעמה
  • אניסכימה שגם הסתגלות למעון וגם גמילה מהנקה זה קשה יחד .. תני לה להסתגל מעון קודם ולדעת שבבית מחכה לה בביטחון השד המרגיע ( אמא)
    לגבי הלילה תוכלי להניק אחהצ ערב אבל לא להרדים איתו .. בינתיים לפחות , הכי חשוב שאוכל לייעץ לך זה לשמור על עקביות והחלטיות , מולה לפחות :)
    בהצלחה :)
    ותודה על העידכון:)

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • היי!! תודה על התשובה!!
    זה באמת מה שעשינו בסוף... הרפתי קצת בגלל המשפחתון (שהיא כבר ב"ה הסתגלה, ושם היא ישנה לבד בלול...) ובאמת כבר שבוע שבעלי מרדים אותה לבד (במיטה שלנו אומנם) עם בקבוק, ואמא רק בלילה...
    היום ניסנו להעביר את המיטה שלה לחדר השני (עם אח שלה) אבל זה לא נחל כ"כ הצלחה.. ננסה עוד...
    וזהו--- בינתיים
    תודה רבה על הייעוץ!!!
    אני אעדכן בקרוב!
    לילה טוב
    נעמה
  • יופי :) נשמח לעידכונים ואל תשכחי שהיא חשוב זה עקביות

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה