צוואר רחם מקוצר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר הדר,
    אני נמצאת בסוף שבוע 29 להריון, הריון תקין לאחר הפלה ספונטנית בשבוע 8 -בוצעה גרידה. בת 28.
    בסקירת מערכות שביצעתי לפני כחודש העיר הרופא לתשומת ליבנו כי צוואר הרחם שלי נמצא בגבול הנורמה אך בחלק התחתון של הטווח- 2.8 ס"מ.
    מאז אני נמצאת במעקב.
    במשך כחודש לא היה שינוי באורך הצוואר אך לפני שבוע בבדיקה נמצא אורך צוואר 2.1 סמ. עקב כך הופניתי למיון, שם בדק רופא שוב את הצוואר ונמצא שאורכו 2.38 ס"מ.
    ההנחיות שקיבלתי הן כרגע המשך מעקב. כמו כן במוניטור לא נמצאו צירים ולא פתיחה.
    1.האם יש צורך בהנחיות נוספות לדעתך?
    2. האם יש להימנע מדברים מסוימים (הרמת משקל, יחסי מין וכיו"ב)?
    3. האם לדעתך יש צורך בטיפול נוסף מלבד מעקב?

תודה רבה על תשובותיך
    sh
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. כן, אם אכן צוואר הרחם מקוצר כפי שאת מתארת - יש מקום לטיפול בפרוגסטרון, שיכול למנוע לידה מוקדמת.
    2. שתייה מרובה, מנוחה ככל האפשר, להמנע מקיום יחסי מין
    3. ראי סעיף 1

ד"ר הדר
  • שלום דר הדר,
    בהמשך לשאלתי הקודמת על צוואר הרחם המקוצר.
    כיום אני בשבוע 30+3.
    אתמול נבדקתי על ידי רופא ונמצא כי צוואר הרחם נשאר קצר אך ללא שינוי-2.1 סמ.
    ללא משפך, ללא צירים.
    הרופא המליץ על מנוחה של שבועיים, עד לשבוע 32 ולאחר מכן ביקורת נוספת למתן המשך טיפול במקרה הצורך.
    1. האם הטיפול מתאים לדעתך?
    2. האם יש צורך אמיתי בשמירת הריון כזו והיעדרות מעבודה, או שמדובר קצת ב"מהומה רבה על לא דבר"?

תודה על עזרתך!

sh
  • שלום רב

ראשית, אני מקווה שאת מקבלת פרוגסטרון - זהו טיפול הרבה יותר חשוב מהמנוחה.
    שנית, מנוחה היא חשובה ומשום שאת בסיכון ללידה מוקדמת - יש מקום לנקוט בכל אמצעי הזהירות, כפי שהרופא שלך המליץ לך.
    ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה