צוואר רחם התקצר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    בבדיקה שגרתית מצא הרופא שאורך צוואר הרחם 19 מ"מ (שבוע 29+5) היום שבוע 30. והפנה אותי למיון, כעבור שעתיים בבדיקה שעשה הרופא במיון כתב במכתב השחרור שאורך צוואר הרחם 26-27 מ"מ, מחיקה של 60%.

1. כיצד יכול להיות הבדלים במדידה בהפרש של שעתיים?
    2. מה זה אומר מבחינתי? האם קיים או לא קיים חשש ללידה מוקדמת?
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. יש כמה אפשרויות
    - אחד הרופאים טעה
    - יש מקרים של מה שקרוי צוואר דינמאי - לעיתים זה בכלל צירים (אני מניח שאין לך
    כי לא כתבת על זה שום דבר) ולעיתים כי זהו אופיו של הצוואר

2. כיוון שיש שוני בין הבדיקות, ואינני יודע עם יש לך צירים ו/או פתיחה - קצת קשה לקבוע. בסוף זה מאוד תלוי במי הרופא הבודק, וכיוון שלא אני בדקתי ואני לא יכול להחליט מה נכון....אז קצת קשה לענות האם את בסיכון או לא.

בכל מקרה גם המדידה השנייה היא גבולית (עד 25 זה תקין) וכלן בוודאי צריך למדוד שוב והלמשיך לעקוב אחרי אורך הצוואר בשבוע-שבועיים הקרובים

ד"ר הדר
  • אין צירים ולא צירונים.. יש רק כאבים במפשעות שאובחנו כסימפיוליזיס ( לא בטוחה שזה רלוונטי)..
  • שלום רב

זה בוודאי כואב ולא נעים
    אך לא רלבנטי מבחינת אורך הצוואר וקיצורו או אי קיצורו

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה