בדיקת אולטראסאונד גניקולוגי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר
    אני בת 30 מנסה להיכנס להריון חצי שנה, רופא פוריות שלח אותי לכל מיני בדיקות ביניהן אולטראסאונד גניקולוגי
    עשיתי את הבדיקה היום יום 14 למחזור, אשמח אם תוכלו לעזור לי עם פענוח תוצאות הבדיקה
    גודל רחם: אורך 67 ממ עובי 38 ממ רוחב 36 ממ
    שחלות
    ימנית 38 ממ 33 ממ
    שמאלית 28 ממ 26 ממ
    דוגלס ללא נוזל
    עברתי הסרת ציסטה שפירית לפני 10 שנים בשחלה שמאלית

אני אציין ואומר שבחודשים האחרונים בדיקות הביוץ מזהות לי ביוץ סביב יום 14 ואני מרגישה בד"כ כאבי ביוץ והפרשות כך שללא ספק יש לי ביוץ מחזור שלי סדיר ואורך בד"כ 26-28 יום

השאלה שלי האם הבדיקות הנ"ל תקינות? והאם ההפרש בין גודל השחלות בעל משמעות כלשהיא?
    אתמול ערכתי בדיקת ביוץ והופיע פס שני די חלש אבל הופיע...
    האם אני יכולה להסיק מהתוצאות הנ"ל משהו לגבי ביוץ קרב? הרופא אמר שהוא לא מזהה זקיקים בבדיקה הנ"ל
    יכול להיות שאני אחרי ביוץ / לפני ביוץ לפי המדדים הנ"ל?
    תודה רבה מראש!!!
    מיקי
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

לפי הנתונים שמסרת בבדיקת הא"ס אמור להיראות זקיק. אם לא נצפה כזה, ייתכן שהבדיקה בוצעה לאחר הביוץ, ולעתים קשה לראות את שארית הזקיק. ייתכן, אם כי לא סביר, שלא היה ביוץ ולכן לא נצפו זקיקים בשחלה. כאמור האפשרות השנייה פחות סבירה מכיוון שהמחזורים שלך סדירים ואת גם מרגישה את הביוץ.
    אין משמעות להפרש הגודל בין השחלות.
    אפשר לבצע בדיקת דם לפרוגסטרון ביום 21 כדי לוודא את קיום הביוץ.

בהצלחה!!
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה