זכויות לאישה בהריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי קוראים לי רעות ויש לי שאלה
    אני התחלתי לעבוד ב-27/8/12 בגן ילדים, לפני שהתחלתי לעבוד הייתי בבית מטפלת בילד שלי משנולד עד גיל שנה וחצי ,לפני שילדתי את הילד עבדתי ויצאתי לחופשת לידה והתפטרתי. במשך התקופה הפרשתי כסף לפנסיה כדי שאני יחזור לעבוד הם יתחילו מיד להפריש ולא אחרי חצי שנה, ועכשיו יצאתי לעבוד במקום אחר חדש -בגן ילדים,ואני עובדת כבר חודש אבל אני עובדת 24 שעות בשבוע כל יום חמש שעות חוץ מיום אחד בשבוע שזה רק ארבע שעות וממשיכה לצהרון עוד שעתיים אבל הצהרון נקרא מטעם מקום עבודה אחר למרות שמאותו מקום סידרו לי אותו!!! ובחגים זה לא נחשב לי במשכורת. עכשיו לשאלה החשובה אני ובעלי רוצים להביא עוד ילד ורציתי לדעת אם לפי הזכויות התחלתי חודש לפני שאני רוצה להיכנס להריון לעבוד,ואני מחוייבת להגיד בחודש החמישי שאני בהריון והבנתי שאם יש וותק של חצי שנה בעבודה הם לא יכולים לפטר ,אז אם אני אכנס עכשיו להריון ואני כבר חודש עובדת אבל לא מלא! כי היה חגים ובחגים זה לא נחשב לי במשכורת רק מתי שאני עובדת, והם ידעו רק בחודש חמישי שאני בהריון ויש וותק של חצי שנה אבל שוב לא מלא כי בחגים זה לא נחשב הם יכולים לפטר אותי?
2 תגובות
עמוד 1
  • לעניין הפנסיה- חייבים להפריש לקרן, על פי מה שהודעת בתחילת עבודתך.
    לעניין ההודעה על ההריון בשעה טובה- את יכולה להודיע בערך עד שבוע 26 על ההריון. החוק לא מגדיר בשבועות אלא בחודשים.

לעניין איסור הפיטורין- הכלל הוא שאין מפטרים אישה בהריון ולא משנה מה הוותק. כך שאם מפטרים אותך גם לפני צבירת וותק של חצי שנה- תוכלי לתבוע זכויותייך על פי חוק שוויון הזדמנויות.
    עם זאת, לצורך פיטורי עובדת עם וותק למעלה מחצי שנה- חלה חובה על המעסיק לבקש היתר לפיטורין מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    לשאלתך, וותק של חצי שנה מוגדר כעבודה בפועל הכוונה היא ללא ימי חופשה, לטעמי ימי החופשה בעקבות החג וימי החג ייכנסו לספירת וותק של חצי שנה, היות ואינם ימי חופשה שאת בחרת אלא אילוץ שלא תלוי בך עם זאת, יעמדו במבחן של פרשנות.
    עו"ד יעל בועז
  • אוקי תודה רבה לך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה