שאלה על תוצאות שקיפות עורפית שקיבלתי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    עשיתי שקיפות עורפית בגיל 11 שבועות וחמישה ימים והרופא רשם לי את התוצאה :
    סיכון גיל: 1:1384 סיכון: 1:9227

איך אני אמורה להבין את התוצאה הזאת? עד כמה גדול החשש? מה התוצאה המיטבית שיכולתי לקבל? מה התוצאה הכי קלה שמרמזת על בעיה בעובר?

בנוסף, בסוף הבדיקה הוא אמר שהכל בסדר, לחץ לי את היד ושחרר אבל בדף שהוא נתן לי עם התוצאות כתוב בהמלצות: "מומלץ לבצע בדיקת דם לסקר ביוכימי טרימסטר ראשון."

אם הכל בסדר למה מומלץ לבצע בדיקה נוספת? הוא גם לא אמר לי על זה כלום.
    מה הבדיקה הזאת?

עוד שאלה קטנה: הוא אמר שהעובר גדול לגילו ב4 ימים. לא יכול להיות שהוא נוצר לני התאריך שנתתי לו לכן זה אומר שהעובר פשוט גדול. האם זה בסדר? זה מסכן אותו איכשהו?
    סליחה על השאלות הרבות, אשמח לקבל תשובות.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    בדיקת שקיפות עורפית בודקת את הסיכון שהעובר לוקה בתסמונת דאון. הסיכון נחשב גבוה כאשר הוא עולה על 1:380 כך שאת נמצאת בקבוצת הסיכון הנמוך.
    הבדיקה כאמור סטטיסטית ומדויקת בכ 60%. כדי להגביר את הדיוק מומלץ לבצע את בדיקת הדם שמעלה את הדיוק ל 85%, כלומר הסיכון לפספס תסמונת דאון יותר קטן.
    ההפרש של 4 ימים לא חשוב לצורך תאריך הלידה המשוער, אבל הוא כן חשוב לקביעת הסיכון שמתבססת על גודל העובר ועובי השקיפות העורפית (ובדיקת הדם אם החלטת לבצע).

בהצלחה!!
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה