CMV - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר הדר,
    אני עוד חודשיים בת 31, כיום בשבוע 17+5.
    בעקבות ממצאי סקירה ראשונה (בצקת עורפית כ-6 מ"מ ומעי אקוגני) הופנתי לבדיקת מי שפיר. וקיבלתי גם את בדיקת הצ'יפ הגנטי ע"ח משרד הבריאות.
    היועץ הגנטי המליץ כי יש לבצע את הדיקור סביב שבוע 21 מאחר ומעי אקוגני יכול להעיד על הידבקות העובר בוירוס CMV.
    יש לציין כי אני מחוסנת לוירוס CMV כבר מספר שנים ובבדיקת נוגדנים שעשיתי בשבוע 8 נראה כי לא חליתי לאחרונה.
    כעבור שבוע קיבלתי את תוצאות התבחין המרובע ששוקללו עם השקיפות וההתוצאה היתה 1:360.
    שאלותיי היא:
    1. מהו הסיכוי כי אכן מדובר ב-CMV?
    2. האם כדאי לבצע בדיקת FISH?
    3. האם הקופה תממן גם סקירה שנייה מורחבת?
    אשמח לשמוע דעתך ועצתך בנושא.
    עינב
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. אם בדיקות הדם לא מראות על הדבקה ב - CMV, אז אםשר להרוקיד את זה מהפרק, במיוחד אם את מחוסנת. רצוי היה כי אראה את הבדיקות, אבל לפי מה שאת אומרת אין זה קושר ל - CMV
    2. כן
    3. הקופה תממן בכל מקרה סקירה שנייה, בקופת חולים היא לא מורחבת, אלא היא לפי הסטנדרט שמכתיב משרד הבריאות הם יכולים לבצע סקירה מכוונת בשאלה ספציפית אבל זו לא סקירה מורחבת, כפי שעושים באופן פרטי למשל

ד"ר הדר
  • שלום ד"ר הדר,
    תוכל להסביר לי איך יתכן שכל התוצאות של התבחין המרובע (בודקים שם 4 פרמטרים), כולן יצאו בטווח ועדיין הסיכון עלה ל-1:360?

PPAP-A 1.52 MoM
    AFP 0.83 MoM
    hCG 2.01 MoM
    uE3 0.78 MoM
    Inhabin-A 1.57 MoM
    NT 1.9 mm ---> 1.55 MoM

מזכירה כי אני בשבוע 19+6, בנובמבר אהיה בת 31.
    אשמח לשמוע דעתך.

בברכת שנה טובה,
    עינב
  • שלום רב

כן
    זה עניין סטטיטסי ובשילוב עם גילך בהחלט אפשרי

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה