שינויים בהרגלי השינה. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום!
    השבוע הבת שלי- בת 10 חודשים- התחילה מעון בשעה טובה.
    השינוי המשמעותי גורם לה לבלאגן בהרגלי השינה.
    בחודשיים האחרונים היא הייתה איתי בבית והכל תיקתק כמו שעון: אוכל כל 4 שעות עם מנת ביניים באמצע (מעדן לחם וכו'), שינה של שעה בערך בים כל ארוחה, לעיתים רחוקות דילגה על שעת שינה.. וטקס שינה קבוע בערב כמובן אחרי אמבטיה.

מאז שהיא במעון היא ממש שינתה את עורה!
    הכל התבלגן לה שם, הם נותנים לאכול בשעות ממש הזויות (8 וחצי ארוחת בוקר (ועופרי כבר אכלה בבית), 10 וחצי -11 עוד ארוחת מרוסקים, ואז ב2 עוד ארוחה).
    אין להם תנאי שינה: אין וילונות אז יש אור מבחוץ, והמיטה כמובן לא אותה מיטה מהבית, ועוד.

היום לקח להם שעה עגולה להרדים אותה!
    ומכיוון שהיא נמצאת שם עד 1-2 בערך ואז אני לוקחת אותה, גם בבית היא עושה סצנות, היא מגיעה הביתה מאוד עייפה אבל לוקח המון זמן להרדים אותה.

איך אפשר להקל עליה את המעבר?

לפני שהיא התחילה מעון הייתי שמה אותה במיטה והיא הייתה פשוט נרדמת לבד. היום היא לא נרדמת לבד, היא צריכה מישהו לצידה. עכשיו למשל הרדמתי אותה תוך טפיחות על הבטן, והיא נרדמה יחסית מהר. במעון הם מנענעים את המיטה.
    בכוונתי לבקש מהם לא לנענע אלא לטפוח על הגב או על הבטן שלה.

אשמח להמלצות לשיפור העניין... וסליחה על האורך :)

-----------------------
    בעזרת ה' נעשה ונצליח :)

1 תגובות
עמוד 1
  • הי
    ראשית, אני שמחה לשמוע שהרגלי השינה של בתך בבית - מצוינים. זה אומר, שיש לה כבר יכולת הרדמות עצמאית וזה כבר טוב. אל תחששי שיכולת זו "הלכה לאיבוד". טבעי שהכניסה למעון חדש, דורשת זמן הסתגלות.

על מנת לסייע לבתך, אני ממליצה לדבר עם המעון ולשתף את הצוות במחשבותייך וחששותייך. נסי לשדר להם שאת סומכת עליהם, אך יחד עם זאת, מבקשת את הבנתם ושיתוף הפעולה שלהם. אולי כך יוכלו למשל לעזור בעניין הוילונות, או בעניין נענוע המיטה (אני חושבת שהאינטואיציה שלך נכונה ואם בתך לא נרדמת בבית באמצעות נענוע, אין סיבה להרדימה כך במעון).

בנוסף, בתך זקוקה לכ- 3 שעות שינה במהלך היום, המחולקות לפעמיים. יכול להיות שכאשר משכיבים אותה במעון, זה כבר מאוחר מדי ומכיוון שהיא במצב של עייפות יתר, לוקח לה זמן להרדם. הייתי בוחנת אפשרות להקדים את שעת ההשכבה שלה במעון ומבקשת לדעת בכל יום מתי הלכה לישון.

במידה ובתך נעזרת בחפץ מעבר- מוצץ / חיתול בד, ממליצה כמובן שיהיה לה גם בגן. במידה ולא - אפשר לנסות בבית לשים לצידה חיתול בד עם הריח שלך ואחרי כשבוע להניח אותו לצידה גם בגן כאשר הולכת לישון

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה