מתה אבל חיה! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • החלטתי לנסות לשתף אתכן במה שעבר עליי ועובר מתוך תקווה גדולה לקבל מכן כח ולהתחזק ולו במעט..
    נישאתי לפני חצי שנה לבחור שהכרתי כרגיש וחם משפחתי רומנטי רציני מיושב בדעתו אוהב ומסור אליי תכף אחרי הנישואים גילתי טבעים בבעלי שלא הכרתי קודם לכן טבעים שהם אלימים כגון קללות השפלות זריקת דברים הכאת חפצים איומים סחיטה מעקבים קנאה אובססיבית וחולנית רכושנות אליי ופרנויות שאני בוגדת בו עם כל אדם שני בערך לדבריו ולכן הוא בודק לי את הפלא מתחקר איפה הייתי עם מי ומה עוקב אחריי וכדומה הוא בטוח שאמא שלי וחברותיי מסיתות אותי נגדו{על אף שאף אחד בכלל לא ידע מה קורה ביננו ולבחוץ הכל נראה בסדר}ולכן מנסה למנוע ממני מפגשים עמן הוא מתנה שימוש ברכב בדברים כאלה ואחרים כופה עליי מגורים בסמוך למשפחתו(מה שאינני רוצה)בישוב מרוחק ממשפחתי חבריי ועיר הולדתי ומנסה לכפות עליי על ידי לחצים וקללות יחסי מין עמו וכאשר אני מסרבת(ודרוש המון פעמים שאגיד די ולא עד שהוא יפסיק)הוא מתעצבן מטיח בי האשמות ומקלל בנוסף שאני מתקלחת הוא נוהג להיכנס למקלחת ולהתבונן בי על אף הבקשות החוזרות ונשנות מצידי להפסיק וללכת ,שוב דרוש הרבה פעמים שאומר זאת ורק בסוף הוא ילך .בנוסף הסתיר ממני מידע אודתיו ואודות משפחתו כגון שיש לו תיק פלילי על כך שנהג להכות את בת זוגתו הקודמת שאביו היה נוהג להכות את אמו וחלק מאחיו את הנשים שלהם לכן החלטתי שאני עוזבת ומאז הוא לא הפסיק לאיים שיקח ממני את הילד יסיט ואף יהרוג אותו אם צריך העיקר שלא יהיה איתי ואף לקח סכין ופצע עצמו קלות בפרק כף היד בטוענה שבלעדיי החיים לא שווים הוא גם מכחיש ומגמד את הכל{המידע שגיליתי ומה שעשה לי לדוגמא הבת זוג לשעבר משוגעת אנשים שקרנים ממציאים על אף שמידע נבדק במשטרה ואומת ואני הוזה ומגזימה} לאחר מכן כמובן חזר להיות נחמד לבקש סליחה ולהתחרט להבטיח שזהו הוא משתנה וזה לא יהיה עוד ..כמובן שלא נפלתי עוד בהבטחות סרק הללו ועזבתי.
    מה שהניע אותי לכתוב דווקא כאן הוא העובדה שעוד ממש ממש בתחילת הנישואים {שבועיים ראשונים} כשעוד היה יחסית בסדר שכבנו בידיעה שאני לא נוטלת גלולות ובעודי יודעת שאני לא רוצה כרגע להיכנס להריון {בשל הבזקים קטנים של מה שהגיע בהמשך הבזקים שהחלתי לראות בו אך תירצתי זאת כלחץ, הסתגלות לסטטוס החדש }מחשבה מטופשת אבל סמכתי עליו שייזהר בדרך אחרת כי ביקשתי ממנו ואמרתי שאני לא רוצה כרגע הריון הוא כמובן לא שמע לבקשתי וכשהתקוממתי על כך צחק לי בפרצוף באומרו שהוא רוצה ילד . כאמור חודש וחצי לאחר החתונה התבשרתי שאני בהריון המצב ביננו המתואר מעלה התמשך בעודי הרה ואף התעצם החלתי לחוש פחד בביתי שלי ולא היה לי לאן לברוח הבדידות המחניקה והאינסופית הצער הגדול האלימות והכאב רק הלכו וגדלו מיום ליום ואיתם גם אהבתי לנס הקטן שנוצר בתוכי הוא הפך להיות הכח שלי האושר שלי התכלית שלי לקום בבוקר המפלט שלי הקיום שלי! ואהבתי אויי כמה שאהבתי אותו!!! הפכתי אדישה לכל מרוכזת כרגע אך ורק בו באוצר שלי בהתגשמות החלומות שלי בפנטזיה הגדולה של כל אישה ושלי להיות אמא הרגשתי שיש בתוכי את הפלא הכי גדול ביקום והוא הפך אותי מאושרת וחזקה יותר, עד שהתפוצצו כל הדברים והרגשתי ממש מאויימת ושחיי ילדי בסכנה הבנתי באמת הבנתי שהילד שלי שאני כל כך אוהבת הילד שלי שהציל אותי בכל כך הרבה מובנים המלאך הקטן שלי הולך להגיע לעולם של סבל אלימות ניכור פחד וצער לא יכולתי לשאת המחשבה על כך ובמקביל האיומים המתמשכים האלימות המתמשכת הכאב לא רציתי שהוא יטעם מזה גם לא לשניה אחת דימיינתי עצמי תמיד אמא שהילד שלה מאושר שמח בריא בנפשו בגופו וברוחו דימיינתי ילד שיש לו משפחה בריאה חמה ואוהבת וכעת שום דבר מאלו אני לא יכולה להעניק לך אוצר שלי.. בלב כבד ובצער עמוק וכאב חד מאין כמותו נפלה בחלקי החלטה הכי קשה וכואבת שנאלצתי לקבל בחיי, נאלצתי לוותר על הילד שלי על הפלא הקטן שלי בלב שבור ונשמה מתה ביצעתי זאת ומאז חלפו להם בידיוק 3 חודשים אני מרגישה שאני פשוט לא מסוגלת לחזור לעצמי ולתפקד כמו שצריך הזיכרון של הדמות המדהימה שריאיתי בשקיפות עורפית הזיכרון של חלום שהיה ונמוג לו לא מרפים ממני לבי נקרע בכל יום מחדש במחשבות בגעגועים בתחושת האשמה הלא פוסקת בתהיות מה היה אם.. אני יודעת שעשיתי מה שעשיתי באופן אירוני מתוך אהבה ענקית ודאגה{בהקשר לרשום מעלה} אבל אני פשוט לא מסוגלת להרפות אני כל כך כואבת את החסר שלך ילד שלי ואף שהיית שלי לתקופה קצרה אני מודה על התקופה המבורכת הזו ומתייסרת שנאלצתי להפסיק אותה אני מרגישה שהנושא כל כך קשה וכואב וצורב בנשמה שאייני יכולה אף לדבר על זה כי ברגע הראשון שאני מניחה לזיכרון לגעגוע לכאב להתפלח פנימה אני מתרסקת אני כותבת את המכתב בבכי מר ובכאב שלא ניתן לתאר איך מתמודדים איך ממשיכים הלאה???????
    היום חברתי ילדה ואני מצטערת אבל לא יכולתי לשמוח בשבילה כמו שאני רוצה לשמוח העובדה שאצלה ההריון המשיך והנה היא קיבלה אוצר קטן במתנה והעובדה שאצלי לא רק מחדדת את הכאב אני מרגישה אמא כל כך רעה כאילו לא הגיע לי המתנה הזו..
    כל יום שעובר הגעגוע רק מתגבר ילד שלי קטן אוצר יקר מקווה שמלמעלה תמחל לי ותראה את סיבותיי ואיך שרק מתוך אהבה עצומה ומדאגה כנה לביטחונך עשיתי זאת מקווה שכך הייתי לך לאמא דואגת ולא אנוכית שמספקת את רצונה האישי להיות לך לאמא אלא להוות לך אמא במלוא מובן המילה ולבטיח את שלומך חיים שלי מלאך קטן שלי הרי זה מה שאתה עכשיו אני אוהבת אותך מעומק לבי נשמתי ותמיד תמיד תהיי חרוט בתוכי מקווה שניפגש שוב ביום מן הימים ואוכל להעניק לך את כל אותה האהבה הענקית שיש לי אליך ושנפצר ממני לתת לך לפחות בחלומות אתה בא אלי ושם לרגע קט יכולתי באמת לחבק אותך!!! שלך ואיתך תמיד באהבה אין סופית אמא...
9 תגובות
עמוד 1
  • אני יושבת, קוראת את מילותייך, והדמעות לא מפסיק לרדת
    אני פשוט בוכה.
    לרגע נשארת חסרת מילים לנחם, אבל אח"כ רוצה להתאמץ ולחפש מילים לעודד ולו מעט.

קודם כל, לפני שאמצא מה לומר... אני רוצה לחבק אותך.
    לחבק אותך חזק חזק חזק, הכי חזק שאפשר, בכל הכוח והחום

• היי שירה יקרה. במילותייך המרגשות המלאות חום והבנה תמיכה וכח הצלחת לגרש אותי עד כדיי דמעות מודה לך מקב לב על האנושיות שבך והחמלה במצב שכזה נדמה כי אתה ניזון מכך בכדי לשרוד להעביר ולו עוד יום.
    יקרה שלי אני מודה לך מאוד על הדאגה אכן עזבתי והתגרשתי ממנו.הנשמה והלב עדיין לא מעכלים את פני המציאות ומעדיפים לברוח ולהדחיק, להדחיק כמה שרק אפשר בכדי לא לכאוב לא לחוש את החסר הכל כך עצום וכואב הזה.אני זוכרת עצמי מלטפת באהבה כה גדולה את בטני שעדיין הייתה קטנה מכדי לצאת החוצה קטנה בשביל שמישהו ידע מה קורה וכה גדולה עבורי ליטפתי אותה בהערצה באהבה שאין כמותה והבטחתי שתמיד תמיד אגן ואשמור עליו מכל שאעשה אותו הכי מאושר וזהו כבר לא אוכל להגשים את כל אותן הבטחות באופן אירוני אומנם הגשמתי את המשאלה הכי גדולה של כל אם להבטיח את בטחונו של ילדה אך בבד בבד ההיתי זו שהורתה ללחוץ על ההדק ואם זה לא ניתן לחיות!
    כולי תפילה ותקווה שאכן יבוא יום ואמשיך הלאה אך היום הזה אינו נראה באופק. האובדן כואב וגדול כל כך שנדמה שביום שילדי הפסיק לחיות כך גם אני אוי לפעמים יש בלבי בנשמתי חרטה עצומה ובאותו נשימה אני מנסה להזכיר לעצמי את הנסיבות את מה שחוויתי ומה מנעתי מהאוצר שלי לחוות . הצער האשמה השכול כל כך חזקים וחדים והחסר העצום הוא תהום עמוקה ממנה לא ניתן לצאת. תודה על מילותייך ועל הדאגה מי ייתן ובע"ה אף אישה לא תאלץ להתמודד עם זה בחיים!
  • קראתי את ההודעה שלך והתחלתי לבכות......אוי עד כמה אני מנסה להבין אותך ויודעת שעשית את זה מרצון טוב!אני בטוחה!!!!!!!!אני יודעת שכול מה שאני מדמינהת אותי במצבך זה לא מתקרב ורק את מרגישה באמת את כול הכאב...הפחד.....התקווה...אני מתפללת בשבילך ולא מפסיקה שד' יעזור שיהיה לך טוב ..רק טוב...את ראויה לזה...היית במצב שאני לא הייתי עומדת בו..ועמדת בגבורה....את עוד תכירי את גבר חלומותייך....ותקימו ביחד משפחה!
    אני בטוחה שאת חולמת על התינוק שלך וממש מרגישה אותו...והוא ורק הוא יתן לך את הכוחות להמשך...ואגב יתכן שבפעם הבאה שתכנסי להריון הוא שוב פעם יופיע..הנשמה שלו מחכה לך שם למעלה...לא כועסת...מבינה...וחולקת ביחד איתך את הצער.....
    אם את צריכה משהו אניכאן תמיד בשבילך
  • אוייי מתוקה! אין ספק שמה שעברת ועדיין עוברת זה סיוט ושאין דבר שאף אחת פה יכולה להגיד שיעלים את הכאב אבל אני בכל זאת אנסה.
    גם אני עברתי אבדן, שונה משלך, אני איבדתי ילדה. חיה. הנסיבות אמנם שונות לחלוטין אבל אני יודעת מה זה כשיש בך אהבה עצומה לילד שאיננו ואין לך לאן לנתב את הכאב הנורא ואת תחושת האשמה.
    אין ספק שהסיבות שהביאו אותך להפסקת הריון נובעות אך ורק ממחשבה על טובת הילד. הילד בלבד! ולא טובתך שלך. וזה מה שהופך אותך לאמא מדהימה!
    אין הרבה שאפשר להגיד ולנחם, רק שתדעי שמבחינתי את מדהימה! עשית צעד שדורש המון אומץ! גם עזבת בית, הפסקת הריון מתוך מחשבה על טובת הילד ופתחת דף חדש. על כך מגיע לך המון אושר!
    אני מאחלת לך זוגיות חדשה, אמיתית, מלאה, ועימה הריון חדש ובריא. אם לא תעשי זאת הרי שכל מה שעשית היה לחינם. את חייבת לעצמך ולבנך להתרומם ולהמשיך.
    אני בטוחה שהתינוק החמוד שלך מסתכל עלייך, שומר עלייך ומאחל לך אושר!
  • שוב, תודה רבה לכן על התמיכה זה מחמם את הלב ומחזק תודה על ההבנה המילים המחזקות והתמיכה.אני מקווה ומייחלת לרגע שבו אוכל ולו לרגע להיות באמת מאושרת ובאותו נשימה נתקפת את אותו כאב מוכר את אותו היגון העצום החסר והגעגוע האין סופי ואת תחושת האשמה שלא מרפה גם לא לרגע אחד נשמזכירים לי כי בלעדיו זה בלתי אפשרי.אני יודעת שתמיד תמיד תמיד ילווה אותי כל מה שקרה ובפרט האובדן של המלאך הקטן שלי ואת האמת על אף הקושי והכאב שכרוכים בהתמודדות עם כך לפחות את הזיכרון של האוצר הקטן שלי נשאר לי ואת זה הוא לא יוכל לקחת ממני.
    ילד שלי נשמה שלי נס קטן שלי כולי תפילה שאתה שומע אותי בתחנוניי הרבים אליך למחילה להבנה ולמעט סבלנות עד הפעם הבאה בע"ה כולי תפילה שאתה במקום בטוח שאתה אהוב כמו שמגיע לך אוצר קטן שלי שסבא וסבתא ומלאכים ואלוקים עוטפים אותך בחום ובאבה שלא נגמרת שומרים עליך עד לפעם הבאה שבה בע"ה תבוא אלי ותישאר!, תבוא ואוכל להעניק לך את כל שנפצר ממני להעניק לך אז. את האהבה העצומהההההה אליך חיים שלי את הרוך החום הדאגה הביטחון,את החיים שאתה כל כך ראוי להם.יקר שלי אהבה שלי לפני כיפור וערב ראש השנה אנו נמצאים ולבי נקרע אני לא מסוגלת למחול לעצמי והמחשבה על מה שנאלצתי לעשות קורעת אותי מבפנים כל פעם מחדש תן לי כוחות ילד שלי כמו שנתת לי כשהיית בתוכי חזק אותי וחכה לי ואל תשכח שאני אוהבת אותך הכי הכי הכי בעולם שאתה חסר לי בכל נשימה שאני לוקחת בכל פעימה של הלב שלי בכל שניה ושניה. אתה בלבי בנשמתי וכך תהיה לעד.אף לא אשכח אותך אף פעם לא אפסיק לכאוב אותך. אני אוהבת נסיך קטן שלי אוהבת מעומק לבי אהבה כל כך עזה ומקווה שהיא מגיעה אלייך עד למעלה אמא..
  • שום מילה לא יכולה לנחם בכזה מצב
  • שלחי לי מייל, יש אבנית בשם ורד סיאני שהחא תמצא את המילים ואת הדרך לעזור לך, לי אומנם היה מיקרה שונה לגמרי אך עזרה לי המון ולעוד בנות בתיקון הדרך, צקי איתי קשר בהקדם במייל
    [email protected]
  • התכוונתי הרבנית ורד סיאני
  • צרי איתי קשר במייל בהקדם
    אני ממש יכולה לעודד אותך,ולדבר איתך שלחי לי מייל

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה