"בעצב תלדי בנים" - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שרון,

נועה עולה לכיתה א', היא עולה לבד, בלי חברים (הם עולים לבית ספר רחוק יותר מהבית והיא עולה לבית ספר של השכונה). מאוד קשה לה להתחבר לילדים אחרים, והיא בדרך כלל נצמדת לאחת או שתיים ולא עוזבת אותם.
    בגן היתה ילדה אחת שהיתה חברה טובה שלה, עד שרבו ריב כל כך גדול (במושגים שלהם) שהיא אולצה למצוא חברות אחרות. היא הסתדרה בסדר, אהבה ללכת לגן, גדלה והתפתחה ואני יודעת שהחברות שלה מאוד אהבו אותה. בסך הכל היא ילדה עדינה, לא צועקת, לא תמיד עומדת על שלה וותרנית. עם הבן דוד שלה היא נודניקית, הוא קצת רע אליה, (לא מוותר לה, לא מסכים לשום רעיון שלה וכן הלאה) והיא מוכנה לסבול את זה כדי לשחק איתו - לגביו אמרתי לה 1000 פעם שלא תתחנן ואם הוא לא רוצה לשתף אותה שתלך ותעשה משהו אחר. הוא מרגיש עליון לגביה כי היא קטנה ממנו וגם ההורים שלו לא בדיוק מחנכים אותו לאהבת הבריות ולחלוקה שווה אלא לתחרותיות ודברים כאלה שהם לא חיובים בעיניי (אבל אני קטונתי) בכל מקרה, אני נורא דואגת. כולם אומרים שהיא תסתדר וכו וכו' אבל אני עדיין נורא דואגת. מה גם שאני חוזרת לעבודה ישר ב28 ככה שלא יהיה לי זמן לוודא שהיא נהנית בבית הספר, אלא ישר "לזרוק אותה למים" ולהתפלל שהיא לא תטבע. נועה יודעת שאני מאוד דואגת לה בהקשר הזה וכל הזמן מנסה להרגיע אותי (היה לנו ביקור של קרובים פה והיא לא כל כך ניסתה להתחבר איתם רק אחרי ששאלתי אותה מה יהיה בבית הספר והיא אמרה "אני אהיה לבד" והקטע שהכי הלחיץ אותי שהיא נראתה לי בסדר עם זה, כמובן שישר התחלתי לבכות והיא מהלחץ שראתה אותי בוכה, הלכה והתחברה לאחת הבנות שביקרו אותנו. (סחיטה רגשית מעולה, עכשיו עוד יותר רע לי כי אני לא נותנת לילדה לעשות מה שעושה לה טוב....) בקיצור, אני לחוצה מכל המעמד הזה.

לגבי הילה - אויש, זה כבר צריך הודעה חדשה....
    ילד שצריך תיווך ונורא מוסח בגיל הזה, לא חייב להשאר כזה נכון?
    המרפאה בעיסוק אמרה שאולי כדי לנו לחשוב על ריטלין! הילה עוד לא בת 4.

אוף.

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
5 תגובות
עמוד 1
  • היי יקירתי

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • שמש יקרה שלי!

היתה לי שיחה עם נועה לפני יומיים
    ושאלתי אותה בפשטות - את עצובה שאת עולה בלי חברים?
    אז היא אמרה לי - יהיו לי חברים.
    אז אמרתי לה - את לא דואגת?
    והיא אמרה לי - לא.

ובזה נגמר כל הסיפור. גאונה שלי.
    אני צריכה להפסיק לדאוג. אבל איך אפשר? פולניה זה כאן...

לגבי הילה -
    הילה היא לא ברורה, יום אחד יכולה לשבת על הטוסיק יותר משעה ולעסוק בהמון המון דברים ליד שולחן, לצייר, להשחיל, לגזור, להדביק, וכו וכו
    ויום אחר קוצים בטוסיק כאילו שאין מחר. לא רוצה לשבת, לא רוצה לגזור,
    לא רוצה להקשיב ולא רוצה כלום. דובי לא לא.
    אז לפי דעתי הלא מקצועית, אין צורך בריטלין, כי היא עוד לא בת 4 וגם לפי דעתי אין צורך בו לפני גיל 6 (בית ספר וכו') ובגלל זה, כעסתי על המרפאה בעיסוק שבכלל העלתה את הרעיון המוזר הזה רק כי הילה היתה דובי לא לא באותו מפגש. שבוע לפני היא ישבה יפה מאוד ליד השולחן ועבדה בצורה רצינית מאוד.
    אני לא מכחישה שיש לה בעיות - היא לא מדברת ברור לפעמים, היא מעופפת (כמה כבר כמה פעמים שבמרכז המסחרי היא הלכה קדימה והסתכלה הצידה וכמעט התנגשה בעמוד), אולי לפעמים מאבדת את הריכוז, אבל מכאן ועד ריטלין - נראה לי
    מוגזם לא?

לדעתך אודה....

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • חחח....

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • עדכון -

הכל סבבה בכל גזרה שהיא......

---