לפי מה מחשבים את הדמי לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • סליחה, השאלה מתחלקת ברשותך לכמה חלקים רק בשביל להבין יותר טוב.

אני מועדת לפיטורים במקום עבודתי שבו אני עובדת יותר משנתיים . קודם שאלתי אותך האם במקרה שאפוטר שלושה ארבעה חודשים לפני הלידה , האם אהיה זכאית לדמי לידה? כששאלתי ענית שכן.
    1. השאלה מה קורה אם בשלושה ארבעה חודשים האחרונים לא אעבוד, אבל גם לא אחתום אבטלה - האם גם אז אהיה זכאית לדמי לידה?
    הרי מחשבים דמי לידה לפי 3 חודשים אחרונים, אז אם בשלושה חודשים האחרונים לא עבדתי, לפי מה ביטוח לאומי יחשבו את גובה הדמי לידה?
    (ענית ל-וורקינג מאמ שעזבה את העבודה בחודש שלישי שבכל מקרההיא תהיה זכאית לדמי לידה. למה בעצם? הרי אם מחשבים לפי שלושה חודשים אחרונים אז בהם היא לא עבדה).
    2. והדבר האחרון - אני מתלבטת מה לעשות בחודשים הללו. בהנחה שאני מפוטרת, ועובדת בעבודות אחרות בשלושה חודשים שנותרו עד הלידה, שההכנסות שבהן יהיו נמוכות יותר ממקום העבודה שפיטר אותי (כלומר, בלי קביעות, ובשכר יותר נמוך). האם בביטוח לאומי יחשבו לי את דמי הלידה לפי התלושים אחרונים? (כלומר נמוך יותר). או שיביאו בחשבון את העבודה הקבועה? או שעושים איזשהו שקלול?
    במילים אחרות, עדיף לי כבר לחתום אבטלה וזהו כדי לשמור על גובה הסכום?

תודה רבה וסליחה על השאלה המפורטת מדי
1 תגובות
עמוד 1
  • היי אשמח אם תצרי עימי קשר בהקדם בטלפון 0523407265 ואענה על הכל, ככלל מומלץ גם להסתכל באתר הביטוח הלאומי שם מפורטות הזכאויות לדמי לידה.
    אשמח לשמוע ממך

עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה