מיואשת או על סף יאוש סופי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי ליהי

יש לי בת (מקסימה טפו טפו) שנולדה לפני חודש בדיוק בשבוע 36+5 במשקל 2.300 והשתחררה 2.200.
    מההתחלה בבי"ח היא לא הצליחה להתחבר לציצי וכדי שתאכל האכלתי אותה בכפית והתחלתי עם הפעולה המתישה של השאיבה.
    כל יועצות ההנקה שדיברתי איתן בבי"ח אמרו לי שהיא קטנה בשבוע לידה ובמשקל ולחכות שהיא תגיע לשבוע 40 ול-3 ק"ג.

אז הנה היא הגיעה...
    בנתיים כל התקופה הזו אני שואבת (יוצא לי הרבה חלב והיא אוכלת כ-80-100 CC כל 3 שעות) ומנסה לתת לה ציצי בנתיים בלי הצלחה.
    היא פותחת את הפה אבל לא מצליחה להתחבר, מקס' עושה 2-3 מציצות אבל לא תופסת נכון את הפטמה. הכי הרבה שהצלחתי לגרום לה זה שתמצוץ כמה דק' אבל כל פעם היא מתנתקת וצריכה לתפוס מחדש ואח"כ נותנת לה בקבוק והיא אוכלת מנה שלמה (כלומר לא באמת אכלה כלום מהציצי).

התייעצתי עם יועצת הנקה פרטית. היא אמרה להמשיך לנסות ולהיות איתה כמה שיותר עור לעור ושהמציצה שלה לא טובה (עושה תנועה לא טובה עם הפה) ואמרה לי "לאמן" אותה במציצות ע"י מתן מוצץ.

ככל שהזמן עובר היא נהיית מתוסכלת כשאני מנסה לחבר אותה ולפעמים מתחילה לבכות רק מעצם השכיבה במנח להנקה ומתעצבנת כשהיא עושה את ה-2-3 מציצות ולא יוצא לה בקלות ומהירות כמו שיוצא בבקבוק... ואני נהיית מתוסכלת כשהיא צורחת וזורקת את הראש לכל הכיוונים ולא תופסת את הפטמה.
    ** שכחתי לציין שיש לי חזה לא קטן בכלל...

אני כבר על סף יאוש, מאוד רוצה להניק אבל לא מצליחה ולא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות...

אשמח לעצות, הצעות או סתם עידוד... מה עוד אני יכולה לעשות כדי לגרום לה להתחיל לינוק??? כמה זמן באופן עקרוני אני יכולה להמשיך לשאוב???

אשמח לתגובה וסליחה על האורך ו"ההשתפכות"....
4 תגובות
עמוד 1
  • היי יקירה ,
    ראשית אל יאוש!!
    שנית את זקוקה למדריכת הנקה מוסמכת ומקצועית שתגיע אלייך הביתה ותשב אתכן , ההמלצות שקיבלת לא מספקות ןשגויות , כמות הארוחה גדולה מאוד לפי המשקל שדיווחת ..
    אימון עי מוצץ אינו נכון ואף עלול לפגום בתהליך ובתוצאה הרצויה , ישנם אביזרים מעודדדי הנקה להאכלה ולא מבקבוק אך תהיי חייבת ליווי מקצועי צמוד !! מציעה לך בחום! לפנות למדריכה שתגיע אלייך הביתה !!!
    בינתיים תוכלי להחזיק כמה שיותר במגע של עור לעור ולהציע את השד לא ממקום של רעב ולחץ היוצר תחושת מלחמה אלא בין הארוחות כמקום של כיף חום וביטחון , אבל שוב מחדדת ... את חייבת מדריכת הנקה מוסמכת ומקצועית אצלך בבית !
    עדכני אותנו :)  

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • הי ליהי

קודם כל כמה הבהרות...

היעוץ שקיבלתי הגיע מיועצת הנקה מוסמכת וותיקה שהגיעה אלי הביתה וראתה את הילדה. לגבי כמות האוכל, הילדה שוקלת עכשיו 3.200 וגם בט"ח אמרו לי שהיא צריכה לאכול סביב ה-80-100 CC חלב שאוב לארוחה...

מאז שכתבתי את ההודעה קרו כמה שינויים אצלנו...
    כנראה שהייתי צריכה את היאוש הזה כדי שמשהו יקרה... באותו ערב, חזרנו בלילה הביתה מארוחת ערב ושוב ניסיתי כהרגלי לתת לה ציצי ומשהו קרה ופתאום היא הצליחה וינקה!!!!
    למחרת המשכתי את השוונג והיא הצליחה לינוק וכל היום לא שאבתי לה אפילו פעם אחת!!! איזה סיפוק זה היה!! חוץ מזה שזה היה מתיש נורא כי היא היתה כל היום מחוברת לציצי. אבל ממש כל היום ולא יכלתי לעשות כלום כי היא ינקה קצת, נרדמה, איך שהנחתי אותה התעוררה וינקה עוד קצת וחוזר חלילה.
    כל זה היה לפני יומיים. מאז היא מצליחה לינוק קצת יותר טוב כל פעם. במהלך היום היא יונקת כל 2-4 שעות ובלילה שאבתי לה. אתמול בלילה רציתי לנסות להניק גם ללילה. היה לנו לילה לא קל בכלל... כל פעם שהיא התעוררה היא בכתה אבל לא הצליחה ממש לינוק אלא עשתה 2-3 מציצות ושחררה ולקח לה בערך שעה רק להתחיל.

יש לי כמה שאלות (ושוב מתנצלת על ההצפה של המידע...)
    היא אוכלת כל 3-4 שעות אבל רק מצד אחד 15-20 דק' ונרדמת. לא משנה מה, למרות שאני מציעה לה ומנסה להעיר אותה היא לא מוכנה לקחת צד שני (נראה לי שהיא פשוט שבעה).
    בהתחלה דאגתי שהיא לא אוכלת מספיק אבל יש לה יציאות כרגיל (פיפי וקקי)
    הבעיה היא שהציצי שלי כואב ברמות!!! גם כשהיא אוכלת היא לא מרוקנת אותו לגמרי וגם עוברות בערך 7-8 שעות בין האכילות כי כל פעם אני נותנת לה צד אחר.
    מה לעשות עם זה? אני לא רוצה שתרד לי כמות החלב... לשאוב בין בין??? אולי פשוט לתת לציצי להתרגל למצב החדש ולעבור את הימים האלה????

חוץ מזה שמצד שמאל הרבה יותר קשה לקחת והרבה פעמים היא מוצצת כמה פעמים ומשחררת ולוקח לה הרבה זמן עד שהיא מצליחה להתחבר ואז היא נורא מתעצבנת...

האם את מכירה טיפול השיטת קרניו-סאקרל לעזרה בהנקה? ואם כן מה את יכולה לספר לי על זה?

ושוב תודה :)
  • עכשיו החלפתי לה חיתול ויצא לה קקי ירוק זית (עד עכשיו היה צהוב חרדל)
    מה זה אומר??
  • היי:)
    איזה יופי :) חדשות נפלאות , אני שמחה לשמוע:)
    היא אמורה לאכול 8-12 ארוחות לכן כדאי לעודד אותה לינוק יותר ופחות לאפשר לה מרווח של מעל 3 שעות בין הנקה להנקה .
    תינוק יונק מווסת לעצמו את קצב הארוחה ואת כמות המזון , לכן הארוחטת יהיו קטנות יותר , תפוקת החלב תתאים עצמה לצרכים של בתך ביתך.
    נסי לזהות את סימני הרעב לפני שהיא בוכה ועצבנית , ביסוס ההנקה לוקח בין 4-6 שבועות לכן הניסיונות להצמד הם תקינים, אפשרי לה בלי לחץ ..
    לגבי הקרניו סקראל אני באופן אישי פחות מתחברת לשיטת הטיפול הזו שמדברת על איזון הנוזל בחוט השדרה נדמה לי .. אבל לפעמים שווה לנסות ..
    תמשיכי :) ועדכני אותנו .. 

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה