מניקה תינוק אלרגי לחלב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הומלץ לי להפסיק לצרוך חלב ומוצריו כשהקטנטן היה כמעט בן 3 חודשים וגילינו שהוא אלרגי לחלב. היום הוא כבר בן 9 חודשים ואני קוראת הרבה על כך שהחלבון מגיע מפורק לתינוק ושאני יכולה לאכול הכל וגם בכל הנוגע לאלרגיות, שכדאי לחשוף במינון קבוע ובצורה מבוקרת ולא להימנע לחלוטין.
    האמת שכשהפסקתי לצרוך חלב שמתי לב לשינוי, הוא הפך לרגוע וכבר לא נראה סובל מכאבי בטן.
    האם כדאי להתחיל לאכול חלבי ?
7 תגובות
עמוד 1
  • ליהי סופרין Posted - 05/08/2012 : 22:06:48
    היי נועה :)
    האם בנך אלרגי לחלבון החלב או רגיש ללקטוז , לא ציינת , מדברייך אני מניחה שהוא רגיש ללקטוז , מכיוון שאמרת שיש הקלה בכאבי הבטן , תוכלי לנסות לצרוך שוב מוצרי חלב עדיפות לחלב עיזים ותראי אם יש שינוי , ניתן גם לנסות לצרוך מוצרי חלב דלי לקטוז .
    במידה והאלרגייה לחלבון החלב , יש אולי מקום לשקול להמנע או להפחית מוצרי חלב , ביצים וסויה , אם כי לא כל האסכולות הטיפוליות תומכות בכך וכן ניתן לצרוך מוצרי חלב מפורקים אשמח לעוד מידע .. 

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • הוא אובחן כאלרגי לחלב. הוא הקיא כל תחליף חלב שניסינו ואז התחיל גם לדמם בצואה. ישנו עדיין שימום סמוי בצואה (עברו כבר ארבעה חודשים) שלטענת הרופאה עדיין סביר כי לוקח זמן עד שהוא נעלם. ניסיתי תחליפים כי הוא היה ממש לא רגוע ולא ישן באופן רצוף יותר מעשר דקות ואחרי שניסיתי הכל (אבל הכל) הנחתי שאין לי חלב והוא רעב וניסיתי לתת תוספת. אחרי כל מה שקרה הפסקתי לצרוך חלב והוא נהיה רגוע. אבל אני נורא סובלת... ומתה לכוס נס... וגם קראתי הרבה לאחרונה על כך שניתן להירפא מאלרגיות על ידי חשיפה קבוע ומבוקרת למוצר האלרגני ושרוב התינוקות שנמצאו אלרגיים לחלב הם כאלה שקיבלו תחליף רק בגיל 3 חודשים ולא לפני כן.
  • אם הבנתי נכון , אז הוא קיבל תחליפים מיום היוולדו , ולא רק ינק .. מכיוון שאין לך מספיק חלב לתחושתך?
    הוא בן תשעה חודשים היום ואוכל מוצק ?

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • הייתי ממש לא ברורה... אסביר את עצמי : בבית החולים הוא קיבל מנת סימילאק ובגיל 6 שבועות קיבל שתי מנות והכל היה בסדר. בגיל חודשיים וחצי הוא הפך לתינוק לא רגוע, נרדם לחמש דקות כל פעם ובכה המון. בלילה ישן כמה שעות רצופות והיום היה סיוט מתמשך. כל היום על הידיים ובוכה ומתפתל ועד שנרדם מתעורר כשמניחים אותי ואם הצלחתי להניח אותו היה מתעורר אחרי רבע שעה מקסימום. מתוך ייאוש החלטתי להפסיק להניק וניסיתי כמה סוגים של תחליפים. את כולם הוא הקיא ואז הופיע דימום בצואה וגם בפליטות דרך הפה. גסטרולוג ילדים ורופאים בבית החולים קבעו שהוא אלרגי לחלב. ניסינו נוטרמיגן שגם איתו הוא דימם. הפסקתי במקביל לצרוך מוצרי חלב והמשכתי להניק ותוך 4 ימים חל שיפור עצום. הוא נהיה רגוע, נרדם יפה גם ביום, כשהתחיל לאכול מוצקים בגיל 6 חודשים הוא התחיל לעלות יפה מאוד במשקל והכל תקין. היום, בן 9 חודשים ולי כבר קשה ללא מוצרי חלב... וקראתי בכמה מקומות שניתן להרפא מאלרגיות ע"י מתן מינון מבוקר של אותו מזון ושתניקות אלרגייןם לחלב הם לרוב כאלה שלא נחשפו אליו בקביעות עד גיל 3 חודשים. בגיל שנה נוכל לבדוק את עניין האלרגיה.
    מקווה שהייתי ברורה, מה שבטוח חפרתי...
  • היי נועה יקרה :)
    לא חפרת אבל עכשיו בטוח הבנתי:)
    את יכולה לנסות לחזור לאכול מוצרי חלב בהדרגה , להתחיל מחלב עיזים שקל יותר לעיכול ולצרוך מוצר אחד ביום ולראות מה תהיעה התגובה כשכל שלושה ארבעה ימים אפשר להחליף סוג , אם הכל יעבור בשלום ובלי תגובות מצידו , תוכלי לחשוף אותו למעט יוגורט או גבינה לבנה ולראות מה תהיה. התגובה וכך בהדרגה .. כל מספר ימים להחליף מוצר ולהעלות מינון , במידה ואין שום תגובה הכל תקין :) והוא התגבר על הרגישות במידה ושוב יגיב לא טוב , הייתי מוותרת לעת עתה לפחות עד גיל שנה . חלב ניגר לא לתת לפני גיל שנה :)  

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • הרופאה באמת המליצה לא לנסות כלום עד גיל שנה ואני פוחדת לנסות כי התגובה שו באמת חריפה. שאלתי לגבי עצמי כי אני כבר משתגעת...
    אני באמת ינסה חלב עיזים. תודה על התגובות המהירות
  • בכיף)

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה