תשלום היעדרות בשל בדיקות הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

אני עובדת כשכירה וזכאית לתשלום עבור היעדרות לצורך בדיקות הריון.
    אשמח לדעת כיצד יש לחשב את התשלום המגיע לי בהיעדרות לצורך בדיקות הריון. אם להיות ספציפית יותר, האם המעביד צריך לשלם לי מהרגע בו יצאתי לבדיקה ועד הרגע בו חזרתי מהבדיקה או רק על השעות בהן התבצעה הבדיקה. לדוגמא, אם לצורך ההגעה לבדיקה יצאתי מהעבודה בשעה 12 וחזרתי בשעה 14 אבל הבדיקה עצמה היתה רק משעה 13 עד שעה 13:30, האם צריך לשלם לי על שעתיים היעדרות או רק על חצי שעת היעדרות?

תודה רבה ויום נעים!
3 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    השעות שיש לחשב הן השעות שיצאת לצורך הבדיקה לדוגמא אם נעדרת מ-8 עד 14:00 מהעבודה לצורך הבדיקה- אזי יש לשלם שעות אלו על פי משרתך

עו"ד יעל בועז
  • תודה רבה על תשובתך,
    אני רק רוצה לוודא שהבנתי נכון - יש לשלם על כל שעות ההיעדרות, ולא רק על שעות הבדיקה?
    האם יש לכך איזשהו סעיף בחוק או משהו שאני יכולה להראות בעבודה שלי?

תודה רבה!
  • סעיף 7 לחוק עבודת נשים:
    רשאית עובדת להיעדר מעבודתה, ללא ניכוי משכר עבודתה, לשם פיקוח רפואי במשך חודשי ההריון ובדיקות רפואיות שגרתיות הקשורות בהריון הנעשים על ידי רופא נשים או הנעשים בתחנה לבריאות האם והילד שאישר משרד הבריאות (להלן – התחנה), לרבות בדיקות שגרתיות כאמור הנערכות מחוץ לתחנה על פי הפניית התחנה;
    (2) תקופת ההיעדרות מהעבודה כאמור בפסקה (1), לא תעלה על אחת מאלה:

(א) לגבי אשה העובדת שבוע עבודה מלא, כנהוג במקום עבודתה, יותר מארבע שעות ביום – 40 שעות במשך חדשי הריונה;

(ב) לגבי אשה העובדת עד ארבע שעות ביום, שבוע עבודה מלא כנהוג במקום עבודתה – 20 שעות במשך חדשי הריונה;
    עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה