כש"חוטפים" לילד שלכם צעצוע .... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מעניין אותי לדעת איך אתן מגיבות, אם בכלל.
    לינאי יש בן דוד חמוד בן שנה...
    הם נפגשים בערך אחת ל3 שבועות כך שינאי לא ממש מורגל לשחק איתו או לחלוק איתו את הספייס והצעצועים אצל הסבים.
    (יש לציין שכשבאות חברות עם ילדים בגיל של ינאי הוא משחק איתם די יפה- כמה שכבר משחקים יחד בגיל כזה..אבל מושיט להם צעצועים , אומר תודה כשמקבל צעצוע וכך סתם מתבונן בהם)
    הבן דוד הזה הוא מתוק אך שובבלא קטן...הוא רוצה רק את הצעצועים שיש לינאי ביד למרות שיש עוד עשרות על השטיח. פשוט חוטף לו בלי בושה

18 תגובות
עמוד 1
  • בגדול אני מצפה שההורים ישימו לב ויתערבו כשהילד שלהם לא מתנהג יפה.
    אם זה הורים שאני לא מכירה או לא חברה טובה שלהם והם לא מתייחסים אז אני אתערב ואגיד לילד משהו אבל אני לא הולכת להורים אף פעם.
    אבל אם זה קרוב משפחה אז אני כן שולחת את ההורה שיתערב במקומי. אם זה קורה שוב ושוב והם לא מתערבים אני אתערב וזהו.
    ברור שלא על כל דבר בעיקר אם זה גובל באלימות.
  • אם ההורים לא מתערבים או לא מודעים למה שקורה אני לא מחכה שיתערבו
    הרבה פעמים אני אומרת את מה שיש לי להגיד מול ההורים
    ויש נטייה לילדים להקשיב להורה של הילד כי הוא רואה שיש מישהו שמגבה אותו

במקרה אחד האחיין של בעלי הרביץ לבת שלי וזה לא היה פעם ראשונה
    והיה שם עוד אחיין
    באתי אליהם מול ההורים ואמרתי להם בקול רם ותקיף " לא מרביצים לבנות ! ובמיוחד לא מרביצים לבת שלי ! תשחקו איתה יפה ! " וזה בעיקרון הפעם האחרונה שהוא הרביץ לה.

• לא צריך להתערב

אודה לעזרה בתחרות:
    http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=6272
  • אני לא מגיבה... בד"כ...
    מדברת עם הילד שלי ואומרת לו: "לא נורא, הוא תיכף יחזיר, קח משהו אחר" וכו'...
    אבל מפנים אני "נאכלת"

• לא מגיבה ולא מספיקה להגיב ישר אותו ילד\ה חוטף בוקס
  • אם ההורה של הילד השני לא מתערב אז אני מתערבת....
    לא בכל פעם, לא בכל מקרה, אבל נראה לי שבמצב כמו שאת מתארת הייתי נוהגת כמוך...

• לא מגיבה!
    לא אני ולא הורי הילד האחר יהיו שם בכיתה א נגיד...
    הילד שלי צריך ללמוד להסתדר עם כל מיני סוגי ילדים
    במקסימום אם הוא בא אלי אז אני מדריכה אותו מה לעשות (לחטוף בחזרה, לבקש.. תלוי בילד החוטף)
    זה ד"א תקף גם אם הילדים שלי חוטפים לילדים אחרים, ואני שונאת שהורים מתערבים..

[
  • הדסקה אני לא מבינה את הגישה הזאת. עד שהילד יגיע לכיתה א התפקיד של ההורים לחנך. להתערב ולהגיד מה נכון ומה לא. כל הזמן, כמו מנטרה, ואז בכיתה א הילד ידע לישם את מה שחינכו אותו. בגלל זה יש אלימות כזאת כי ההורים לא מתערבים מגיל צעיר ונותנים לחזקים לשלוט ואני רואה את זה בכל מקום (גן שעשועים ג׳ימבורי וכו׳).
    אני רואה חבורה של ילדים זורקים אבנים ואף הורה לא אומר כלום. אני היחידה שלוקחת את הבן שלי הבייתה אם הוא מתנהג ככה!!! אז אני לא אחנך את ההורים אבל את הילד שלי אני כן!!!
  • תלוי מי הילד , תלוי מי ההורים .
    יש ילדים שהם מטרידים סיטדרטיים וההורים שלהם ב"שאנטי" אז אני כן עושה סדר .
    נראה לי שהייתי עושה כמוך .
    לרוב אני מכוונת את ילדי למשהו אחר ומנחמת אותם שאח"כ הילד יחזיר/יביא להם . לפעמים זה באמת כך ולפעמים לא ...
  • גם לי יש אחיין כזה הוא באותו גיל של הבן שלי וחוטף לו את המשחקים שהוא לוקח והבן שלי מתוקי קטן (לא משוחדת בכלל ) מוותר ולוקח צעצוע אחר והוא פשוט בא ולוקח לו שוב.
    אז בפעמים הראשונות גם לא הגבתי עד שזה התחיל להמאס עלי ופשוט כל פעם שהוא לוקח לו אני לוקחת בחזרה ונותנת לבן שלי ולא נותנת לו להתקרב אליו...
  • זה גיל כזה שהם עושה דווקא נראה לי - גם אני לא הייתי מתערבת
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • אני מאמינה שהייתי נוהגת כמוך... ובייחוד כשאין שום התערבות מהצד השני

[
  • "תלמד לשתף או שאני לוקחת את המשחק".
    לא חושבת שצריך יותר מזה....
  • הם עוד ממש צעירים, אין פה שום כוונה זדונית..אבל צריך להחליט לכל מקרה וגופו
    מצד אחד לתת להם להסתדר קצת ומנגד גם ללמד את הילד שלך שאת תמיד תגני עליו.
    והמשפט שזרקת להם..אני הייתי נפגעת

• כמו שנגה כתבה, כל מקרה לגופו. במקרה הזה הוא בסה"כ בן שנה... אני לא יודעת כמה הייתי מעירה לפעוט אלא מנסה להסביר לינאי שהוא עוד קטן ולא יודע לבקש יפה ומציעה לו משחק אחר (אולי מרוחק קצת מהפעוט השובב
  • לרוב אני לא מתערבת אבל אם אני רואה שנעשה מחטף מכוער שדורש התערבות,
    אז כן אני אתערב לטובת אלמוג, ולהזכירכן הוא כבר בין 4.5, ואגיד לילד השני שזה היה אצל אלמוג וזה לא שלו וזה לא יפה ככה לחטוף. אף אמא עד היום לא העירה לי בחזרה כי אם אני מתערבת זה רק במקרים שממש דורשים התערבות או הערה לילד השני.

• התייעצתי היום עם ה"גורו" שלי...זו שעובדת עם ינאי בשיטת צעד ראשון במרכז צעדים..והיא אמרה לי שאני לא יכולה לשנות אחרים (שלא מתערבים כשהילד שלהם למשל חוטף או מכה אחרים ) ואמרה הגלגל מתהפך..יום יבוא והם יחושו ויהיו בנעלייך ..אבל את יכולה לשנות רק את עצמך...
    הכי חשוב במקרים כאלה לנסות להקדים תרופה למכה.
    אם את יודעת שמראש תהיה סיטואציה כזו כי זה ילד שחוטף ...פשוט לפני שהוא חוטף כבר תסבי את תשומת ליבו לצעצוע אחר (מדברת על האחיין של נועם) ואפשר גם מראש לסובב את ינאי עם הגב אליו ולחצוץ בינהם כך שכל אחד יהיה עם הספייס שלו והמשחקים שיש ליידו...

ולגבי מי שכתבה לי שהיא היתה נפגעת (לא זוכרת מי כתבה..אין לי כח להציץ אחורה בשרשור ולחפש

• זה צעצוע http://toysgalaxy.toys
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה