בצקות לעובר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר,
    אנסה לספר בקצרה ואשמח לחוות דעתך.

בת 27 , היום שבוע 27+1, הריון ראשון IVF (מיקרומניפולציה), עובר זכר.
    אציין מחלת חום בתחילת הריון
    .שקיפות עורפית תקינה נצפה גשר אף והשקלול יצא 1:7000
    חלבון עוברי + אינאבין תקין 1:20,000
    סקירה ראשונה בשבוע 15+3 תקינה, עובר תאם לשבועיים יותר.
    סקירה שנייה בשבוע 22+2 תקינה פרט לממצא עורף מעובה 7.4 מ"מ, עובר תאם שבועיים יותר.
    סקירה חוזרת בשבוע 24+6 אצל רופא פרטי אחר שלא התרשם מעיבוי עורף חריג אך נצפו בצקות בשתי כפות רגליו של העובר כאילו דורך על שתי שקיות מים. הפרו' מעולם לא ראה בצקות בעוברים במקום הספציפי הזה.
    אקו לב עובר שבוע 25+3 - תקין.
    ביקורת חוזרת בשבוע 26+4 הבצקות נראו כאילו התקשו,כאילו הן נפוחות ודורך על מעין יבלת, פחות נוזליות כך הגדיר, אם לא היה מתעמק ספק אם היה שם לב לקיומן לדבריו.

בייעוץ גנטי הומלץ על מי שפיר בשבוע 30-32 + צ'יפ גנטי
    בעקבות הממצאים הנ"ל הסיכון כעת לממצא לא תקין בתסמונות לעובר הוא 1:50

שאלותיי הן:
    האם נתקלת במקרה כזה?
    ואם כן האם באמת בסופו של דבר אובחנה תסמונת או בעיה כלשהי?
    האם עצם העובדה כי מדובר בהריון שהושג בהפריה ובשיטת איקסי זה מעלה את הסיכון שלנו?
    יתכן ומדובר במבנה של כף הרגל?
    אשמח לחוות דעתך
    שבת שלום,
    " אין כישלון הנחשב לכישלון, אלא אם כן נכשלת בלהמשיך לנסות..."
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

נראה לי שהמקרה שאת מתארת אכן יוצא דופן ולא מתאים לפורום הזה.
    אני לא נתקלתי במקרה של "בצקות בכפות הרגליים של העובר".
    יש קשר חלש בין ICSI למומים, אך בעיקר באיברי המין ותסמונות גנטיות ספציפיות.

מצטער שלא אוכל לעזור יותר. מה שכן הייתי ממליץ:
    1. הייתי חושב על חוות דעת נוספת, לא מתוך חוסר אמון ברופא שביצע את הסקירה הפרטית (וזיהה את הבעיה), אלא כי מקרים מיוחדים דורשים התייחסות של מספר אנשים בעלי נסיון, אולי במסגרת של מכון א"ס בבית חולים.
    2. הייתי שוקל לבצע את הצ'יפ הגנטי מוקדם יותר, מכיוון שלוקח זמן לקבל תשובה, ולפעמים לוקח עוד זמן לדון במשמעות התשובה.

בברכה,
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה