כיליה מולטיציסטית דיספלסטית או אגן כליה מורחב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

אני בת 28 ובשבוע ה-27 להריוני. בסקירת מערכות מאוחרת בשבוע 22 גילו באולטראסאונד כיליה ימנית מולטיציסטית דיספלסטית בעוד הכליה השמאלית תקינה לחלוטין. זהו המום היחידי שנמצא בבדיקה.
    הופנתי ליעוץ גנטי וגם לנפרולוג ילדים ובנוסף גם למעקב של סיכון הריון. נשלחתי לביצוע בדיקת מי שפיר, אך כבר היה מאוחר לבצע את הבדיקה, היות וכמעט הגעתי לשבוע 23.

השבוע ביצעתי אולטרסאונד נוסף ושם הרופא סובר שמדובר בהרחבת אגן בכליה השמאלית בעקבות חסימה בשופכן. הרופא ראה שאגן הכליה בגודל 17מ"מ, שמרקם הכליה תקין ולא מדובר בכיליה מולטיציסטית. הרופא מעוניין שאמשיך להיות במעקב כל שבועיים. בנוגע לבדיקות שלי, החלבון העוברי תקין, הכליה השנייה (השמאלית) תקינה וגם כמות מי השפיר תקינה.

רציתי לדעת מה ההבדל בין שני המקרים? מה ההשלכות של כל אחד מהמקרים על ההריון ולאחר הלידה? כיצד עלי לנהוג?
    אני באמת נמצאת בחששות מאז הסקירה השנייה ובגלל מה שקראתי עד כה על הנושא והייתי שמחה לקבל יותר אינפורמציה.

בתודה מראש.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

התשובות לשאלות אלה מורכבות ונפרולוג הילדים הוא האדם הנכון לענות עליהן. בגדול, חסימת שופכן - אם נמשכת לאחר הלידה מטופלת בצורה ניתוחית. לכליה מולטיציסטית אין טיפול. בכל מקרה יכולה להיות פגיעה בתפקוד הכליה (אך לא חייבת להיות) אך בנוכחות כליה אחת תקינה אין לכך הרבה משמעות לטווח ארוך.

בהצלחה,
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה