גודש- הצילו ! הי ליהי, שאלה נוספת :) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי,
    ילדתי בשעה טובה בן מתוק מתוק ביום חמישי בלילה בניתוח קיסרי (5.7.2012).
    שלשום (ביום שני שזה היה היום ה-4 לאחר הלידה) החל לי גודש בשדיים. השדיים נהיו קשים מאוד וגדושים, הכל התחיל בלילה, התינוק לא כ"כ הצליח לינוק אבל עזרתי לו, וכך הגעתי לשעות הצהריים יום למחרת גדושה ומלאה עם גושים בסוף של השדיים. באתי ליועצת הנקה אשר אמרה לי שאני חייבת לשאוב ולהוציא את הגושים , כך עשיתי ובמקביל הקטנצ'יק התעורר וינק, יצאה לי כמות של בערך 300cc + מה שהנקתי את הקטן. לאחר מכן הרגשתי הקלה, אם כי השדיים היו די מלאים והיו גם קצת גושים קטנים. לאחר מכן המשכתי כמובן להניק ע"פ דרישת התינוק, תוך כדי שאני לוחצת במקומות הגדושים(בגושים). כך גם אתמול הרגשתי מלאות, והנקתי ובשעות הערב שוב שאבתי עד להקלה ולא הוצאתי את כל הגושים, כי קיויתי להוציא בהנקה. אני בעיקר חוששת שאם אמשיך לשאוב ולהניק הגוף יתרגל לייצר כמויות כאלה ואת זה אני לא רוצה, נכון? או שמא זה לא יהיה המצב? ועדיף לשאוב על מנת להקל ולהוציא את הגודש? אם כן, כמה זמן יקח עד שיסתדר?
    היום אני גם גדושה מאוד, עדיין לא שאבתי. מחכה לשמוע את עצתכן...

ד.א. - את מה ששאבתי הקפאתי. בדרך להורים שלי החלב קצת הפשיר והכנסתי להקפאה מיד שהגענו. לאחר מכן נסענו הביתה, החלב קצת הפשיר (מעט מאוד) ושוב הכנסתי מיד להקפאה. האם החלב טוב או שעדיף לזרוק?
4 תגובות
עמוד 1
  • היי יקירה ,
    ראשית מזל טוב:))))))
    עכשיו , את צודקת:) אם תשאבי הרבה תייצרי כל הזמן בעודף לכן מומלץ לשאוב רק אם את מרגישה ממש תחושת כאב מפריעה והוא לא יונק והכי חשוב מייד בתום השאיבה או ההנקה להניח קומפרס קר ל20 דקות על השד ( טיטול שהרטבת במים והקפאת בפריזר למשל) . הקור יכווץ את כלי הדם וימנע מהשד להתמלא שוב מהר מדיי , עד שהגוף יתאזן ויתאים את עצמו לדרישה .
    עדכני אותנו בשלומך:)

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • תודה ליהי היקרה :-)
    רק כדי לוודא - את הקומפרס הקר להניח ישירות על השד או מעל החזיה ?
    האם גם לעשות מקלחות פושרות?

בעזרת השם אני מקווה שישתפר, אעדכן.
  • ליהי, אשמח גם אם תוכלי לענות לשאלתי האחרונה בקשר לחלב הקפוא. ראי שאלתי בסוף ההודעה הראשונה.

שוב תודה מעומק הלב :)
  • היי :)
    אז כן , את הקומפרס ישירות על השד , אם ממש לא נעים לך אז על החזייה , מקלחת עם מים פושרים זה לא מספיק קר..
    לגבי השאיבה והקפאה סליחה לא ראיתי את השאלה , אז אם זה הפשיר ממש מעט והמרכז נשאר קפוא את יכולה להקפיא שוב , תתייחסי לזה בדיוק כמו להפשרת בשר
    :)

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה