קשיי הירדמות בן 4 חודשים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב!
    בני בן 3.5 חודשים.
    בערב יש לו טקס שינה קבוע - מסאג'ים, מקלחת, אוכל, סיפור, שיר, נשיקה ולישון. התהליך מתחיל בין 19:00-19:30, תלוי במידת העייפות שלו.
    אני מניחה אותו במיטה, על הבטן עם מוצץ והוא נרדם תוך כ 15 דקות. בד"כ עושה קולות של מתלונן ואז אני נכנסת, מביאה לו מוצץ ויוצאת. אחרי כמה פעמים כאלה הוא נרדם.
    לעומת זאת בצהריים, בעבר יכולתי להשכיב אותו והיה נרדם באותה צורה, הייתי נכנסת כמה פעמים, מביאה מוצץ ויוצאת עד שהיה נרדם.
    בשבוע האחרון יש לו מן רגרסיה, הוא לא יכול להירדם, מתחיל להיות עצבני, בוכה וצורח כשאני משכיבה אותו.
    גם כשאני משכיבה כשהוא עייף, הוא מרים את הראש, אני מורדיה והוא מרים עד שמתחיל לבכות. הוא גם מרים את הטוסיק כל הזמן וחיצי מסתובב ולא נרדם.
    כל הרדמות חזרה להיות על הידיים, מלווה בבכי והוא ישן לפרק זמן קצר יותר.
    למה יש כזאת נסיגה פתאום? ולמה יש הבדל בין צהריים לערב?
    תודה!

1 תגובות
עמוד 1
  • הי
    אני לא חושבת שמדובר בנסיגה, אלא בשינוי והוא מאד אופייני אצל תינוקות, במיוחד בסביבות גיל ארבעה ושישה חודשים והוא נובע מכל מיני סיבות (גם אם לא היו קשיים קודם לכן).

השינה ביום שונה מהלילה, כיוון שביום מופרש פחות מלטונין בגוף (הורמון השינה).

מצוין שאת מקפידה על טקס שינה קבוע ונשמע שכבר בגיל כזה, בנך סיגל יכולת הרדמות עצמאית (הרבה בזכותך) וזה מצוין. לגבי היום, בגילו של בנך, מומלץ לישון כחמש שעות, המחולקות לשלושה עד ארבעה פרקי שינה. ממליצה להשכיבו לשינה הראשונה אחרי כשעה עד שעה וחצי מרגע שהתעורר. לאחר מכן (באמצע היום) כשעתיים עד ארבע שעות ולאחר השינה האחרונה - להשכיבו כשעה עד שעה וחצי לשנת הלילה.

על מנת להרגילו בהדרגה להרדם בכוחות עצמו גם ביום, ממליצה לעבוד בהדרגה ולהתחיל אך ורק מהשינה הראשונה ביום. את יכולה לשבת לידו עד שנרדם ולסייע לו באמצעות קולות מונוטוניים, או מגע. ייתכן וידרשו ממך המון סבלנות והתמדה, בנך עדיין קטן ואת מתארת מצב טבעי. גם אם תחושי בשיפור רק עם השינה הראשונה ביום, זה כבר מצוין. לאט לאט כשזו תסתדר, תוכלי להמשיך לעבוד באותו אופן גם על השינות הבאות.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה