שאלה לגבי הארכת חופשת לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,

היום הבנתי שלפי חוק, חופשת לידה משולמת במשך 14 שבועות

וניתן להעריך בעוד 12 שבועות ללא תשלום.

אני עובדת במקום העבודה שלי כמעט שנתיים

ולפי מה שאמרו לי - לפי חוק אני יכולה לקחת חל"ת רבע מהתקופה של עבודתי ושלא תעלה על שנה.

האם נכון?

האם אני זכאית לקחת חצי שנה (חלד" + חל"ת) ולאחר מכן נניח להאריך לעוד 3 חודשי חל"ת עקב הוותק?
    [URL=http://www.glittertextlive.com]

2 תגובות
עמוד 1
  • שלום, אני מצטרפת לשאלה, אז אם אפשר גם תענו לי לגבי השאלה :
    אני קראתי באיזה אתר שמי שעבדה לפחות 24 חודשים רצוף יכולה להאריך את חופשת הלידה ללא תשלום עד שנה. ובעוד מקום רשום 1/4 מהזמן שעבדה.
    כשאני אצא לחופשת לידה אני אהיה עם וותק של שנתיים וחצי. אז אם אני ארצה להשאר בבית נגיד 10 חודשים מאז הלידה .יאשרו לי את זה? והאם הם יכולים לא לאשר או שזכותי והם חייבים להסכים איתי?
  • שלום רב,
    על פי חוק עבודת נשים, עובדת רשאית להיעדר מהעבודה, מתום חופשת הלידה, מספר חדשים כרבע מספר החדשים שבהם עבדה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה, אך לא יותר משנים עשר חודשים מיום הלידה. ואולם ממספר החודשים שתהיה העובדת רשאית להיעדר , יופחתו מספר השבועות שבהם עלתה חופשת הלידה שנוצלה על ידי העובדת, על ארבעה עשר שבועות, או על תקופה של ארבעה עשר שבועות, בתוספת הארכות.
    כמו כן, עובדת שנעדרה מעבודתה בעקבות חל"ת והתייצבה לעבודה לפני תום תקופת חופשתה, או הביעה רצונה לחזור לעבודה כאמור, לא יוכל המעביד לדחות את החזרתה לעבודה יותר מארבעה שבועות מיום שהתייצבה או הביעה רצונה לחזור.
    עם זאת, מומלץ כי כל אחת תערוך חישוב מקצועי
    בברכה,
    יעל בועז, עו"ד

עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה