התייעצות לגבי קבלת דמי לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולם, ולעו"ד..
    ברצוני להתייעץ על המצב בו אני נמצאת..

כיום אני בשבוע 32, אני עובדץ מזה שךוש וחצי שנים במשרה שכוללת 24 שעות, כלומר משמרות לילה ושבתות מיום שישי עד ראשון בבוקר (41 שעות רצוף) בעקבות התקנות לזכויות האישה ההרה אני יודעת שמחודש חמישי אין לעבוד לילות ושבתות, ולכן משבוע 22 בערך (חודש חמישי +) הפסקתי לעבוד 24 ושבתות, משמע הורדתי משמעותית את שעות העבודה שלי וכתוצאה מכך גם השכר ירד משמעותית בהתאם.. שאלתי היא לגבי דמי הלידה שלי, שאם ע"פ חוק לוקחים את המשכורות שלושת החודשים האחרונים לפני הלידה זה אומר שהדמי לידה שלי יהיו א' מאוד נמוכים וב' לא משקפים כלל את עבודתי הרבה והשכר שהייתי מקבלת לפני כן. מה אני יכולה לעשות? למי אני יכלה לפנות? איך החוק והתקנות באים לקראתי אם יוצא5 שבסופו של דבר אני מפסידה 50% מדמי הלידה שיכולתי לקבל?
    גם אם אנחנו לא נשים שעובדות במשמרות כאלה, אני סמוכה ובטוחה שרוב הנשים בטרימסטר השלישי לא עובדות בפול פאוור ומשמרות כמו לפני כן..

מה עושים???

אודה לכל תשובה מקצועית שתכוון אותי.. יום מקסים לכן נשים הרות ויפות!
1 תגובות
עמוד 1
  • בד"כ המוסד לביטוח לאומי לוקח שלושה חודשי עבודה מלאים ועלייך לציין את הדבר בטופס בקשה לדמי לידה. ישנה אופציה נוספת- לקבל אובדן כושר עבודה חלקי.

עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה