VASA PREVIA - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר,
    אני בשבוע 18, זה ההריון השלישי שלי (יש לי תאומים בני 7, וילדה בת 5)בסקירת מערכות מוקדמת, מצא הרופא שהעוברית בסדר,
    וכאן ציטוט תשובת הבדיקה: " השיליה קידמית כאשר חבל התבור מושרש בקצה השליה, בנוסף קיים מקטע נוסף שילייתי אחורי מרגינלי, כלי דם וילמנטוזים (עורק ווריד) המגיעים מהמקטע השיליישתי העיקרי לספק את המקטע האחורי הקטן עוברים על פני צוואר הרחם.
    בעורק ונילמנטוזי נצפה דופק עוברי 138 פעימות לדקה."

כשחזרתי לרופא נשים שלי, הוא הכריז שההריון בסיכון גבוה, הפנה אותי לבצע בדיקות בבי"ח אסף הרופא, ואסר עליי לקיים יחסים.

שאלות:1) למיטב הבנתי אני אהייה מחוייבת בלידה בניתוח קיסרי, האם הניתוח
    הוא רגיל שזהו ניתוח שונה בגלל ה-VASA PREVIA??
    2) למה אסור לקיים יחסים?? האם הכוונה לחדירה?? (עד לא מזמן כאשר קיימתי
    יחסים לאחר אורגזמה הרגשתי התכווצויות ברחם, האם גם זה אסור בגלל
    המצב??
    3)האם המצב הנוכחי מחייב בשלב מסויים בהריון שמירת הריון?
    אם כן החל מאיזה שבוע בערך??

תודה רבה לך מראש על כל תשובותיך.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. הניתוח הוא ללא שינוי מבחינה טכנית
    2. חדירה יכולה לגרום לדימום משמעותי ולכן צריך להמנע
    3. אין חוקים ברורים לגבי שמירת הריון במצבך אז זו בהחלט אפשרות מקובלת. ההחלטה לדבי השבוע תלויה ברופא המטפל שלך

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה