דר שלום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בבדיקת רופא בשקיפות עורפית נמצא כי יש a-v malforetion הרופא שאל אם היה לי שרירן או עברתי גרידה ואמרתי שלא . הוא אמר שהוא לא מכיר תופעה של וריד ועורק שמתחברים בדופן רחם קדמי בהריון . הוא אמר שאולי ישלחו אותי להריון בסיכון גהוה והפנה אותי לרופא המטפל עם הממצאים . באולטרסאונד ממש רואים למעלה כלי דם גדולים .
    האם יש סיכון להריון הזה ?

אודה להסבר ולידע הנרחב שלך
7 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

מה הגודל של הממצא ?
    באיזה שבוע את ?
    איזה הריון זה, ומה ההיסטוריה של הלידות הקודמות ?

ד"ר הדר
  • דר שלום
    הוא לא רשם גודל ממצא רק אמר שזה כלי דם רחבים
    שבוע 12
    2 הריונות בעבר תקינים
  • שלום רב

יש הבדל בין כלי דם רחבים לבין AV malformation - כך שקודם כל הייתי מוודא את האבחנה, משום ש - AV malformation הינו ממצא מאוד נדיר (חשוב לעשות דופלר למשל כדי לסייע באבחנה - אולטרהסאונד צבע שבודק את זרימת הדם). כלי דם רחבים הם ממצא שכיח, בעיקר מדובר בורידים בצידי הרחם וזה לרוב לא בעייתי ולא מסוכן. לעומת זאת, אם אכן מדובר ב - AV malformation אזיי זה החלט מציב אותך בסיכון, בעיקר לסיבוכים של דימומים קשים במהלך ההריוו ובעיקר אחרי הלידה.
    ד"ר הדר
  • תודה דר . האם המצב הוא סיכון גם להפלה ? אני צריכה מעקב או לנוח ? האם אני יצטרך קיסרי מה ההשלכות חוץ מדימום קשה?
  • שלום רב

אין סיכון מוגבר להפלה
    את צריכה מעקב הריון בסיכון והכי חשוב זה לוודא את האבחנה, כיוון שמדובר בהאבחנה מאוד נדירה, רצוי לאשש אותה ולאשר אותה

ד"ר הדר
  • דר שלום לאחר מעקב אולטרסאונד אכן מדובר ב avm ברחם .
    1 . האם לדעתך צריך לעשות לי הבשלת ראות לעובר? אני שבוע 21 .
    2. מה היית ממליץ לעשות במקרה שהיית נתקל במצב כזה . מבחינת בדיקות נוספות.
    3. האם צריך לצנטר לפני הלידה ? האם לידה כזו רגילה או קיסרי?.

אשמח לעוד אינפורמציה שאתה רואה לנכון לכוון אותי ....היות ויש לך ידע רב. תודה
  • שלום רב

1. אינני ממליץ על הבשלת ראות באופן רוטיני בשבוע מסוים, זה תלוי במעקב שלך
    2. אם האבחנה היא וודאית ואושרה בדופלר - אין צורך בבדיקות נוספות
    3. אפשרי לידה רגילה, עם הערכות לאפשרות של דימום ובין היתר אפשרות לצינתור באופן דחוף אך לא בהכרח לפני הלידה.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה