שנת לילה והנקה אצל בתי בת ה-18 חוד' - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,

בתי (אחות צעירה לאח בן 3.5) יונקת מאז נולדה אך לא משתמשת במוצץ. אנחנו ישנים כולנו (4 נפשות) בחדר אחד, ולפני כחודשיים העברנו את בתי למיטת מעבר משלה. עד אותו רגע, היא ישנה איתי ועם בעלי במיטה וינקה ביום (חוץ מהזמן בו נמצאת בגן) ובלילה. לפני כשבוע התחלנו "לאמן" אותה לא לינוק בלילה מכיוון שהגענו למצב בו היא ביקשה לינוק כ-7 או 8 פעמים בלילה. אחרי 7 לילות של "אימון", היא כבר מבינה ויודעת שלא תקבל "ציצי" עד "שהשמש תקום ותאיר", שזה בערך 5:30 בבוקר. במהלך הלילה, אם היא קמה ומבקשת את תשומת ליבי, אני קמה אליה למיטה, מחבקת אותה ומחזירה אותה למצב של שכיבה. היא מתנגדת ובוכה אבל בשלב הזה נרגעת יחסית מהר וחוזרת לשכב, תוך כדי שאני עושה עצמי ישנה עם הראש על המיטה שלה (היא מנסה להרים לי את הראש אבל אני מנסה להתעלם). הלילה היא חזרה מהר מאוד לישון לאחר הפעם הראשונה שהתעוררה וה"טקס" התקיים, אבל בפעם השנייה, שהייתה קרובה לחמש בבוקר, היא נרגעה רק כאשר הצליחה לגעת בי (ולא בשד, כמו שבעבר הייתה מבקשת, אלא היא נגעה ביד ובצוואר וכדומה). כעבור 15-20 דקות ניסיתי לשחרר את היד שלה מגופי אבל היא התעוררה והתנגדה. כך היה כמה פעמים, עד שבסוף עלה האור והנקתי אותה.

המצב שאני מתארת מהלילה האחרון גורם לי לחשוב שאולי היא עדיין לא בשלה להיות "רחוקה" ממני כל הלילה, ואולי יהיה לכולם יותר טוב אם היא תישן איתי במיטה, אבל לא אתן לה לינוק בלילה אלא רק כדי שהיא תרגיש את הקרבה אליי. אולי עליי גם "לכפות" עליה ועל בעלי שינה משותפת מידי פעם, כדי שהיא תתרגל גם לזה?

מיותר לציין שאני מסתובבת עייפה (וגם היא) ומותשת ומחכה לרגע שנצליח להגיע למנגנון שינה בו שתינו ישנות בצורה סבירה במהלך הלילה.

תודה מראש לקוראים והיועצים

1 תגובות
עמוד 1
  • הי
    לא בטוח שמה שאת מתארת נובע מכך שבתך עדיין לא בשלה להיות "רחוקה" ממך כל הלילה. ייתכן והיא פשוט יודעת שאת שם ואת זמינה לה וכל עוד היא יודעת שתגיבי כך, היא ממשיכה לבקש זאת (וזה בסדר גמור מצד שתיכן...).

ממליצה לשבת ולחשוב מה טוב לכם ולצרכים שלכם, כאשר אתם לוקחים בחשבון את החסרונות והיתרונות שבכל דרך ובסופו של דבר בוחרים משהו אחד עקבי (כלומר: היכן בתך תישן ומה תהיה התגובה שלכם אליה כאשר תתעורר).

בתך כבר גדולה ומרגישה אותך. במידה ואת בוחרת לתת לה יד / מגע בלילה וזה מה שטוב לכם - זה בסדר גמור. רק צריך לקחת בחשבון שזה יהיה הקשר השינה שלה והיא תזדקק לו פעמים רבות כדי להרדם (מה שגורם לך להיות מותשת כרגע). במידה ואת בוחרת שלא לנהוג כך, תוכלי ללוות אותה ולהיות לידה מבלי לתת לה יד וכך תוכל ללמוד בהדרגה להרדם בכוחות עצמה.

אני תמיד אומרת להורים, שכל עוד הם לא מגדירים משהו כבעיה או קושי, ברוב המקרים לא מדובר בבעיה או קושי. במידה והמצב הנוכחי מהווה בעיה עבורכם, תמיד תוכלו לשנותו (בדיוק כפי שעשיתם קודם לכן כאשר ישנה אתכם) ולקחת בחשבון מהם היתרונות ומהם החסרונות עבורכם ומהו סדר העדיפויות מבחינתכם.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה