צלקת דקה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• אני בת 33 לאחר 2 קיסרי , האחרון לפני 3 שנים ו-3 חודשים ,, כעת בשבוע 12 , ניתוח קודם היה לי חשש לשליה נעוצה וקצת הידבקויות .קיבלתי 2 מנות דם ולבסוף הכל הסתיים בשלום .
    כאמור כעת בשבוע 12 , נאמר לי כי אם יחזור מצב של שיליה נעוצה . יש אפשרות שיצטרכו לבצע כריתת רחם .
    אני מטופלת בהריון בסיכון והיום לאחר בדיקה של שקיפות , התייעצתי עם הרופא לגבי טיסה לישראל (חיה בניו יורק) נאמר לי כי לגבי השליה היא כרגע אחורית כך שזה בסדר בהתחשב בסיכון לנעוצה אך הוא לא נראה מתלהב מטיסה לארץ , הוא ערך לי אולטרא סאונד נוסף ואמר כי נראה כי הצלקת של הניתוח הקודם דקה מדי , ביקש שאחזור עוד 3 שבועות ואז נדון בטיסה (אמור בין שבוע 16 לשבוע 23)וכן נבחן את הצלקת .
    שאלתי היא מה זה אומר שהצלקת נראית דקה מדי ? האם היא יכולה להפתח וולגרום לדימומים בכל רגע נתון? אם כרגע היא נראית דקה מדי יש סיכוי שבהמשך היא ״ תתעבה״? האם לא הגיוני שככל שההיריון מתפתח הצלקת רק תמתח יותר ? האם זה מסכן את חיי? כמה דק זה דק מדי במונחים רפואיים ? כמה זה לא דק?
    סליחה על ריבוי השאלות , אני במתח נפשי ושיחות באנגלית על מצבי הרפואי לא משפרות את ההרגשה ... תודה מראש

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אינני רואה מניעה מטיסה, בוודאי לא בשבוע זה. אכו העבודה כי השלייה אחורית היא מעודדת.
    רוב רובם של המקרים שבהם מתרחש קרע של הרחם קורים בזמן לידה וצירים ולא לפני כן, למרות שתוארו גם מקרים של קרע של הרחם קודם לכן. הצלקת הולכת ונהיית יותר ויותר דקה ככל שמתקדם ההריון, ואכן קיים סיכון כי תקרע. לרוב המדידות של העובי נעשות בשבועות הרבה יותר מתקדמים ואז מקובל לדבר על עובי של 2-.3.5 מ"מ (בעבודות שונות), כסף בטוח.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה