הייתי שמחה לטיפ הכנה לניתוח - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שרוני קודם מה שלומך.
    הייתי שמחה לעצה ממך, עכשיו שיום חמישי אנחנו בטרום ניתוח, איך להכין את דניאלה? מה את מציעה שכבר לא עשיתי? דניאלה כבר יודעת היטב שהיא בקרוב עוברת ניתוח וגם אומרת לכולם שהיא הולכת לעבור ניתוח כדי שתוכל לדבר.ברור,יותר. מה עוד אפשר ?
    הסברתי לה גם שתוכל לשאול שאלות בעצמה ברמת היכולות של ילדה בת ארבע כמובן כן? הסברתי לה על האופציות שעומדות לרשותינו לבקש (יותר נכון לרשותי כאמא שלה אך מאחר והיא זו שעוברת את התהליך שיתפתי אותה) ברצוני לבקש ליצן רפוא בשבילה שילווה אותנו לחדר ניתוח מה דעתך בנושא זה או לבקש את סירופ הטישטוש שכבר ניתן לה בעבר ההשפעה היתה מהירה תוך מספר שניות פתאום היתה בהיי התחילה להתגלגל מצחוק גם שנגעתי בה נגיעה קלה נקרעה אז מצחוק מבחינתי זה כמו סם ואני חוששת מזה
    הניתוח עצמו יארך נאמר לי כארבע שעות למרות שהניתוח פשוט הוא עדין וההחלמה לא פשוטה (תתקשה לדבר ומבחינת אוכל תאכל מזון רך ונוזלי)
    שנה הבאה דניאלה הולכת לגן מיוחד גן שפתי וגם בגלל שפסיכולוגית התפתחותית טוענת שעדין אין לה קו אמצע ואוחזת לא טוב את העיפרון זה יהיה שפתי מוטורי ברמה שלה שזה רמה גבוה והאמת שדניאלה מבקשת ללכת לגן מיוחד כדי לקבל עזרה אז זה חצי נחמה כי בחרתי בשבילה את הטוב ביותר שיעזרו ויקדמו אותה איפה שהקלנאית בקהילה לא תוכל

3 תגובות
עמוד 1
  • שלי

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • תודה שרוני
    קודם כל אני בעד לשתף את דניאלה למרות שאנשים כאן בסביבה טוענים שזה לא נכון וזה רק יכול להכניס את דניאלה לפחדים דיברתי איתה על האופציה של ליצן רפואי ויש גם אומן ילדים שנידב את עצמו במידה ולא יהיה ליצן רפואי ודניאלה אוהבת את אותו אומן
    הבעיה מתחילה בזה שאנשים אצלנו בסביבה חברים וכאילו (כמו הורים של ילדים מהגן) חושבים שהם יודעים יותר טוב וטוענים שאני לא אמורה בכלל לספר לה לדבר איתה על זה בכלל (אני חושבת אחרת ופועלת אחרת) אז רציתי לדעת כמובן איך את היית פועלת? היית משתפת את הילדה? זה נכון לעשות כך? בכלל יש נכון או לא נכון במצבים האילו?

• כמובן שהייתי משתפת את הילדה.
    ולו בגלל שהיא למודת ניסיון ויודעת לקראת מה היא הולכת.
    מעבר לזה, כפי שאני תמיד טוענת: הלא ידוע מפחיד הרבה הרבה יותר מהידוע, גם אם הידוע הוא נורא כמו ניתוח.
    אל תתני לה לחיות באי ידיעה.
    זה עלול להביא לתגובות קשות מצידה, החל מחרדה מפני מה שלא ידוע לה, ועד כעס עלייך בדיעבד, שלא שיתפת אותה.
    מגיע לה לדעת לקראת מה היא הולכת, כמובן שבמגבלות התיווך שלך למציאות הזו: "אנחנו הולכות ביחד, תעברי בדיקות, אני אהיה שם כל הזמן, תוכלי לשמוע אותי ולראות את היד שלי כשאחזיק את שלך"... וכו'.
    בתיווך נכון ומותאם למציאות (שכוללת את גילה, רמת הבנתה, והכנה כמה שיותר כנה וקרובה לעתיד להתרחש) - שיתופה הוא חיוני בעיני.
    כך הייתי נוהגת.
    ומילה לסיום: לפעמים מאד עוזר לסגל לעצמנו סוג של אטימות להערות הסביבה...
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה