עצובה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי ילדה בבית והכל טוב ויפה איתה ולא עברתי איתה דכאון אחרי לידה אלא ההפך.
    נולד לי לפני שנה בן ויש לי כל הזמן מחשבה שלא עוזבת אותי שאני רואה אותו שאולי הוא גלגול נשמות של מישהו שהכרתי שנפטר צעיר וזה מפחיד אותי. והכי חשוב שאני לא מכירה אישית את הבחור בכלל פשוט היה לנו אותו שם.
    עלתה לי המחשבה המגוחכת הזאת בהריון ומאז לא עוזבת אותי ופשוט הורסת לי את החיים אני לא מצליחה באמת להנות עם הילד ומה שקשה שזאת בעיה שאני לא רואה איך היא יכולה לעבור כי זה הילד שלי שכל הזמן איתי.
    לקחתי כדורים כמעט שנה והיה יותר טוב מבחינה פיזית אבל עדיין הפכתי מבן אדם שלא הפסיק לחייך לבן אדם עצוב.
    מה אפשר לעשות כדי להנות מהבן החמוד שלי ולהוציא לגמרי את המחשבה הלא הגיונית הזאת מהראש?
7 תגובות
עמוד 1
  • היי אפרת

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • כן המחשבה הזאת על זה שהנשמה שלו התגלגלה לבן שלי לא עוזבת אותי
    ואני בכלל לא מבינה בגלגול נשמות ולא מתעסקת בזה
    זה פשוט הפחד מזה לא עוזב אותי
    הפחד שאני לא אוכל לגדל את הילד שלי בשמחה אמיתית כמו שאני מגדלת את הילדה שלי.
    כי זה לא משהו שיעבור זה הילד שלי שכל הזמן איתי שאני אמורה לגדל אותו בצורה כזאת והבן שלי כל כך חמוד והבחור ההוא נפטר כבר לפני 20 שנה
    אני מחפשת הגיון אני צריכה שמישהו יגיד לי שאין אפשרות כזאת שהנשמה של הבחור ההוא תעבור לבן שלי. כל הקשר שלי לבחור ההוא נובעת אך ורק מזה שיש לנו אותו שם ותמיד חשבתי בתור ילדה שזה מזל רע שהוא נפטר ויש לו את השם שלי אז אני הבאה בתור.
    כדורים זה לא הפתרון פה כל כדור שלא יהיה -לקחתי במשך שנה והכדור עוזר בהרגשות הפיזיות להרגיש יותר טוב אבל לא בדבר המהותי ובאמת לא בא לי לקחת כדורים כל החיים בגלל הבן שלי אני רוצה להצליח לאהוב אותו בלי פחד מדומה שכזה.
  • היי שוב אפרת

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • יכול להיות שזה פחד מהמוות מהלא ידוע אבל חוץ מעניין הבחור הזה אין לי חרדות ופחדים אחרים רק מה שנוגע אליו אני בן אדם מאוד אופטימי ומאושר מטבעי.
    לדוגמא אם הייתי הולכת ברחוב ורואה מישהו דומה לבחור שנפטר הייתי נבהלת אבל זה עבר לי מאוד מהר כי זה שעבר ברחוב המשיך ללכת ואני לא צריכה לראות אותו יותר אז גם המחשבה הלכה וחזר החיוך.
    אבל פה זאת מחשבה על הבן שלי שאיתי כל החיים אז בגלל זה אין לי תקווה כי זה ילווה אותי כל החיים.
    הייתי אצל שתי פסיכולוגיות והם פשוט היו מסכנות לא ידעו מה להגיד לי ואיך לעזור לי .הפסיכיאטרית שנתנה לי את הכדורים המליצה לי ללכת לפסיכולוגית שמתמחה בC.B.T את יכולה להגיד לי מה ההבדל בין ההתמחות הזאת לבין פסיכולוג רגיל?
  • אני מזמינה אותך להכנס בפורום זה, בראש הדף להודעה שנכתבה על ידי וכותרתה היא: "היי". ההודעה נעולה לתגובות, ואני מספרת בה מה הוא בדיוק טיפול התנהגותי, מהו טיפול קוגניטיבי, ומהו השילוב בין השניים: טיפול התנהגותי-קוגניטיבי.
    CBT משמעו: Cognitive Behavioral Therapy ובעברית: תרפיה (או טיפול) התנהגותי קוגניטיבי.
    אני חושבת שקיימים הבדלים רבים ומשמעותיים בין טיפול התנהגותי קוגניטיבי, לבין טיפול פסיכודינמי שהוא הרווח במקומותינו.
    מעט מן ההבדלים הם באורך הטיפול וברמת המיקוד שלו (טיפול התנהגותי קוגניטיבי הוא קצר יותר וממוקד בבעיה הספציפית עמה הגיע הלקוח), וגם ברמת השיתוף של הלקוח בטיפול בבעייתו (בטיפול התנהגותי קוגניטיבי אנו שנינו - המטפלת והמטופל - שותפים למסע שבסופו אנו שואפים לפתור את הבעיה. החתירה המשותפת לפתרון מאפיינת את כל מהלך הטיפול, ודורשת שיתוף פעולה מלא ופעיל של המטופל במהלך הטיפול).
    שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • נכנסתי להיי וקראתי וזה נראה באמת מה שאני צריכה לנסות
    תודה רבה לך על ההקשבה, ההבנה והסיוע
  • שמחתי לסייע במה שאפשר, לשאלות נוספות אני כאן

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה