ממצא ריאתי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב!

*אני בשבוע 34 וביצעתי בדיקת נוגדני TORCH לפני כחודש כיוון שאיני מחוסנת. התוצאות שליליות. האם יש צורך לחזור על הבדיקה שוב?

**רציתי לשאול שאלה בקשר לממצא הריאתי בעובר. האם מדידת גודל הממצא האקוגני בריאות העובר באמצעות אולטרסאונד הוא אמין?
    אני ביצעתי גם שתי בדיקות MRI לאבחנת הממצא וקיבלתי חוות דעת פרטית על התוצאות. בדיקת MRI אחת ביצעתי בתחילת אפריל ואת השנייה ביצעתי ב15/5עפ"י חוות הדעת, אין הבדל במדידת גודל הממצא ביחס לגדילת ריאת העובר. יחד עם זאת הרופאה הפרטית המפענחת את התוצאות ציינה שבבדיקת ה- MRI השנייה נקלטו רק חתכים מקריים מריאות העובר כיוון שMRI זה בחן בעיקר את מוח העובר ועל כן חוות דעתה הינה התרשמות בלבד על אף שהיא בכל זאת ציינה את המדידות. בבית החולים בו ביצעתי את בדיקות ה- MRI לא נאמר לי שבבדיקה השנייה לא בדקו את הריאות בצורה יסודית ומסרו לי בכל זאת חוות דעת (כביכול מבוססת) על הריאות וללא מדידות. אני מבצעת גם מעקבי אולטרסאונד בביה"ח הדסה הר הצופים. עפ"י מעקבים אלו הממצא הולך וקטן והרופא טוען שהמדידה באולטרסאונד מדוייקת.
    עפ"י MRI המדדים של הבדיקות היו:
    בראשונה (3/4) -34*13 מ"מ ובשנייה (15/5) 32*20 מ"מ
    עפ"י האולטרסאונד:
    הראשון (2/5)- 28*26 מ"מ ובשנייה (24/5) 21*17 מ"מ
    מה שמבלבל אותי הוא שהבדיקות בוצעו בתאריכים שונים וגם כל בדיקה יש לה יסודיות אחרת.. איני יודעת אם אני יכולה להסיק מן המדדים האלו שיש שיפור בגודל הממצא או שאין שיפור. אני רואה שיפור במדידות בין 15/5 ל24/5...
    מה גם שבדיקת ה- MRI השנייה לא ניראת אמינה אך הרופאה לא המליצה על בדיקת MRI נוספת כיוון שלדעתה אין בכך תועלת והיא ממליצה להמשך הריון.. האם לדעתך כדאי להמשיך ואולי להסתמך על מדידת הממצא באולטרסאונד כיוון שייתכן והייתה מדוייקת, לפחות יותר מה- MRI השני?
    בכל מקרה אני אתייעץ גם עם רופא ריאות ילדים אך חשוב לי לדעת אם המדידות באולטרסאונד מספיק אמינות לדעתך.
    **באונה עליונה בריאה הימנית נמצא גם סגמנט אקוגני קטן שלא חל שינוי בגודלו בין שני בדיקות ה- MRI
    (16*14 מ"מ בבדיקה הראשונה ו 17*15 מ"מ בבדיקה השנייה). באופן מפתיע סגמנט זה לא צויין כלל במעקבי האולטרסאונד (אציין זאת במעקב האולטרסאונד הקרוב).. עד כמה סגמנט זה משמעותי לתפקוד ריאות התינוק?
    תודה!!!
5 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

מדידות האולטרה-סאונד הן אמינות. ברור שככל שתעשי יותר בדיקות ותעשי יותר חוות דעת כך תקבלי יותר דעות, לכל מדידה/מודד ומפענח יש את מגבלותיו. סה"כ הממצא הוא לא גדול, נראה כי הוא קום או לפחות לא גדל בבדיקות השונות וזה כמובן מעודד. אנ מסכים שאין צורך בעוד MRI ואפשר להסתפק בהמשך של מעקב אולטרה-סאונד.

לנתונים הבאים יש חשיבות ולא רק לגודל הממצא:
    מה הממצא דרך אגב - CCAM או Sequestration. ?
    יש ממצאים נוספים ?
    האם נפח הראות הוא תקין ואין סטייה של הלב מצירו/מקומו ?

ד"ר הדר
  • תודה על התשובה!

לגבי הממצא בריאה- הוא לא אובחן בוודאות . החשד העיקרי הוא CCAM אך נרשם גם שלא ניתן לשלול סקווסטרציה מסיבות שונות. האחת היא שלא הצליחו להדגימה בוודאות, ובנוסף- בדיקת MRI השנייה לא כוונה לריאות העובר ולכן הרופאה התקשתה לבחון. הועלתה גם אפשרות של CLE/
    לעובר יש גם קשת אאורטה ימנית, דבר שהקשה על רופא האולטרסאונד באחד המעקבים הראשונים, לזיהוי עורק נפרד המזין את האונה הימנית התחתונה האקוגנית.
    אקו לב שבוצע אישר את הקשת הימנית וקבע שתפקוד וקצב הלב תקין ואין סטייה של הלב.
    מעקבי האולטרסאונד גם כן אישרו שאין בעיה בלב. מבדיקת צ'יפ גנטי שערכנו התגלתה מיקרו דופליקציה על הזרוע הקצרה של כרומוזום x . ממצא זה נבדק אצלי , אצל הוריי ואצל אחיי, ונמצא קיים אצלי ואצל אבי. בנוסף נשלחנו לאקו לב לברר אם גם יש לנו קשת אאורטה ימנית (כדי לבדוק אם ייתכן קשר בין שני הממצאים הנ"ל). לא נמצאה קשת אאורטה ימנית אצלנו. אני כמובן חוששת מעט מכך שייתכן וקיום של קשת אאורטה ימנית והממצא הגנטי ביחד מביאים ילד עם פיגור שכלי אך אין ביסוס לטענה זו אולי רק לפי מחקרים אם יהיו בהמשך. טענתי זו נובעת מאחר והמיקרודופליקציה לפי מחקרים מועטים עשוייה להימצא גם אצל בריאים וגם אצל אנשים שאינם בריאים וכעת אין הבחנה ברורה על מי הגן משפיע ועל מי לאו והאם בכלל משמעותי או אקראי..
    הערכת הסיכון לפיגור שכלי לפי פרופ' שוחט - כ- 6%
    תודה!
  • שלום רב

נשמע שאת במעקב מצוין ומטופלת היטב

בהצלחה
    ד"ר הדר
  • שלום, כרגע בסיטואציה מעט דומה, האם הכל בסדר כעת?
  • שלום רב

אם ניסית לשאול אותי - איני מבין את השאלה
    אם ניסית לכוון את השאלה ל - toni, אז אני חושב שעדיף לך לשלוח לה הודעה ישירות דרך המייל, כיוון שמדובר בהודעות ישנות יחסית, אני בספק אם תראה את שאלתך

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה