פער בהיקף ראש - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר הדר שלום,
    אולי לא פעם ראשונה שאני שואלת את השאלה אבל בכל זאת הייתי רוצה להבין את התשובה.
    העובר שלי מתפתח באופן לא סימטרי - ישנו פער של כשבועיים בעיקף ראש וכשלושה שבועות בהיקף בטן, אני בחשד ל-IUGR שנובע מסיבה שלא הצליחו לאתר עד היום ונמצאת במעקב גדילה מתאים.

השאלה הכי חשובה עכשיו היא לא למה זה, אלא:

האם העובר יוכל להשלים את הפערים בגודל אחרי הלידה? מבחינת היקף בטן אני מניחה שכן, אבל ראש......
    בסקירות כל חלקי המוח נצפו תקינים, אבל הראש קטן...
    השאלה עד כמה זה יכול להיות נורא?
    האם הראש כן יוכל לגדול אחרי הלידה?

אודה לך על התשובה, זה נושא שמאוד מטריד אותי...
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

שאלת שאלה מאוד כללית, כך שגם התשובה תהיה כללית:
    1. האם אכן העובר הוא IUGR, כלומר מהו המשקל שלו ובאיזה אחוזון ?
    2. וכנל לגבי הקפי הראש והבטן ?

התשובה לשאלתך תלויה בסיבה. לעיתים זהו פשוט גולו של העובר, כך שהוא ימשיך לגדול על אותן עקומות גם לאחר הלידה. פעמים אחרות הוא מצליח להדביק את הפער לאחר הלידה - אי אפשר לדעת את זה טרם
    הלידה.
    לגבי הפרוגנוזה הצפויה - זה תלוי בסיבה, בנוכחות של מומים נוספים, ובגודל של הקף הראש

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה