ילדה בת 3 שלא רוצה להיגמל.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי,
    הפעם שאלה עבור חברה לעבודה....
    יש לה ילדה בת 3 , הילדה מאוד בוגרת וחכמה וגם נראת גופנית גדולה לגילה. הילדה לא מוכנה לשבת בשרותים והסיבה - פחד! היא מספיק חכמה לומר ברגע שהיא עושה שיחליפו לה כי זה לא נעים לה וגם אומרת בפה מלא "אמא אני מפחדת לעשות בשרותים" לא עזר כל השיטות שניסו, הפתעות . עידוד האחים, המעון.. וגם לא פתרונות חלופיים כמו מושב וסיר.
    כל פעם שמדברים עם הילדה ברמז היא נרתעת, למשל - היה לה לפני כשבועיים יומולדת לגיל 3 ,
    הגננת : "מה את אומרת מתוקה אולי ליומהולדת תבואי עם תחתונים?" (הגננת התכוונה לטוב וממש אמרה כדרך אגב.)
    הילדה חוזרת הביתה ..
    הילדה מדברת עם סבתה בטלפון אחרה"צ..
    סבתא: "מתוקה , מה לקנות לך מתנה ליומלודת?"
    הילדה מניחה בכעס את השפורפרת על השולחן והולכת בפנים כעוסות, האמא מנסה לברר מה קרה והילדה אומרת: אין לי בכלל יומולדת , אני לא רוצה יומולדת,
    למפרע מתברר שכל אחרה"צ היא זורקת לאחים שלה שאין לה בכלל יומולדת והיא לא רוצה מתנות....

לסיכום: הילדה מפחדת , היא מוכנה לוותר על יומולדת מאחר וחשבה שזה תלוי בלהגיע עם טיטול...(דוגמא אחת מיני רבות)
    כמובן שהגננת דברה איתה ואמרה לה שהיא לא חייבת להגיע עם הטיטול ליומולדת וזה מה שעזר.

מה עושים? היא ילדה ממש גדולה ? כרגע האמא מנסה את השיטה לעשות הפסקה של כשבועיים מכל הנושא ועד אז.....ה' יעזור

אציין שהאמא גמלה לפני כן 4 בנים ללא בעיה. האמא אכפתית ותומכת לא היה שום מקרה שידוע לה על פחד שהיה לילדה בנושא השרותים, הם לא לוחצים יותר מידי כדי שלא תתרחק ותפחד יותר, מצד שני זה מפריע להם והם לא יודעים מה לעשות....
    מקווה שהסברתי היטב את התמונה ותוכלי לעזור לה.
    תודה על הכל ותרגישי טוב..
1 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    אמרי לחברתך לעבודה כך:
    פחד משירותים הוא פחד טבעי, וקורה לילדים רבים בגיל הגן. חלק מהפחדים מפני שימוש בשירותים הם אלו:
    1. פחד ליפול לשירותים ולטבוע.
    2. פחד שבשירותים מסתתרת מפלצת כלשהי, ש"אוכלת את הקקי של האנשים".
    3. פחד ממכשפה כלשהי, שמסרסת (פחד זה משויך לתיאוריה הפסיכואנליטית אמנם, אבל זה ממש מפתיע לגלות עד כמה הפחד הוא אוניברסלי ומופיע אצל ילדים שונים מתרבויות שונות ורקעים שונים, שעברו תהליכים התפתחותיים שונים...).
    החשיפה שבשירותים (הילד עירום, לבד, חשוף, ומתחתיו מסתתרת תהום שמאיימת לבלוע את כל הבא לקרבה...) והיותו לבדו בחדרון הקטנטן עושים את שלהם, ומגבירים ומזינים את הפחד.
    עזרה:
    1. להסביר לילדה בשפה פשוטה ומובנת ששום חלק מגופה לא יפול לשירותים! ניתן ורצוי להשתמש בספר הממחיש (בציורים) את המבנה האנטומי של הבטן, המעיים ופי הטבעת.
    2. להציע לה את עזרת הוריה בהורדת המים, רק אחרי שהיא כבר נמצאת מחוץ לחדר השירותים.
    3. להמחיש לה ב"ניסוי" אמיתי ומציאותי ביותר - שחפץ גדול כלשהו שנופל למי השירותים, אינו 'יורד עם המים'.
    4. לאמץ ולתרגל משפטי עזרה עצמית, שתשתמש בהם כשהיא נמצאת בשירותים. הניסוח של המשפטים ייעשה איתה. משפטים שכאלו, לדוגמא, יכולים להיות: "אני גדולה, אני לא יכולה ליפול לשירותים" או: "אני יכולה לנצח את המפלצת בשירותים כי יש לי כלי נשק" (חיפוש "כלי נשק" שכזה ייעשה לפני כן. זה יכול להיות פנס, משרוקית, שיר מסוים אותו תדקלם או לחש כלשהו כנגד מפלצות בשירותים).

מקווה שעזרתי לילדתה של חברתך

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה