כאבים בבטן תחתונה לאחר מאמץ - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר הדר,
    אני בשבוע 27+5 ושמתי לב לאחרונה שאחרי שאני עושה הליכה של חצי שעה, או כשרקדתי באירוע בסופש האחרון הופיעו לי כאבים/לחץ בבטן התחתונה שעברו אחרי מנוחה. מדובר על מאמץ קל יחסית - רקדתי כל פעם שניים-שלושה שירים ברצף עד שהחלו כאבים, נחתי בין שירים ואחר כך זה הופיע שוב (מרגיש קצת כאילו נמתח/נתפס בקו שמתחת לבטן). מבנה הגוף שלי צר יחסית והבטן "מושכת" קדימה.

אני מניחה שזה הגיוני פיזיקלית ופיזיולוגית - השאלה היא האם יש מקום להבדק? לייחס חשיבות מיוחדת? להמנע מפעילות/להפחית? (יש לי אירוע נוסף השבוע ואני נוהגת לבצע הליכות לפחות פעם-פעמיים בשבוע) מה כן צריך לעורר אצלי נורות אזהרה?

כמו כן חשוב לציין כי לפני ההריון הייתי פעילה מאוד ספורטיבית (בעיקר בפעילות אירובית) ועכשיו הפחתתי מאוד את האינטנסיביות ואני בעיקר עושה יוגה והליכות.

תודה מראש
2 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

יש מקום להבדק, חשוב לוודא במיוחד בשבוע הריון צעיר, שהלחצים הללו לא גורמים לקיצור ו/או פתיחה של צוואר הרחם. אמנם הסיכוי לזה אינו גבוה אך חייבים לשלול זאת בבדיקה ואולטרה-סאונד. במידה וזה אכן נמשך בכל פעילות גופנית, אז כדאי להוריד מינון של הפעילויות השונות המובילות ללחצים הללו. במידה וזה כואב, סדיר, נמשך זמן רב - כל אלו הן נורות אזהרה שמחייבות בדיקה.

ד"ר הדר
  • שלום רב

יש מקום להבדק, חשוב לוודא במיוחד בשבוע הריון צעיר, שהלחצים הללו לא גורמים לקיצור ו/או פתיחה של צוואר הרחם. אמנם הסיכוי לזה אינו גבוה אך חייבים לשלול זאת בבדיקה ואולטרה-סאונד. במידה וזה אכן נמשך בכל פעילות גופנית, אז כדאי להוריד מינון של הפעילויות השונות המובילות ללחצים הללו. במידה וזה כואב, סדיר, נמשך זמן רב - כל אלו הן נורות אזהרה שמחייבות בדיקה.

ד"ר הדר
    שלום אני בשבוע 29 הריון ראשון היום בבוקר רחרי ריצה לאוטובוס התחילו לי כאבים בבטן תחתונה, בשכיבה וישיבה אין כאב אך בעמידה והליכה ממש כואב וקשה לעשות זאת.
    יש לי סיבה לדאגה?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה