לא ישנה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי התינוקת שלי בת 5 חודשים עד לפני 3 שבועות הייתה ישנה לילה שלם הכל טוב ויפה... עד שלפני 3 שבועות היא התחילה לקום כל שעתיים-שלוש, בהתחלה נתתילה בקבוק כל פעםשקמה והיא חזרה לישון, הבנתי שאני עושה טעות ולכן הפסקתי כשהיא קמה אני נותת לה בקבוק עם מים טיפה שתרגע והיא חוזרת לישון מה אפשר לעשות כדי שהיא תחזור לישון לילה שלם???
    ואני נותנת לה לפעמים ב11/12 בקבוק יזום של מטרנה לילה טוב- לא עוזר במיוחד
1 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    חשוב לי לנפץ כמה מיתוסים, גם עבור ההורים האחרים שקוראים:
    א. החלפת תחליף החלב למים - לא גורמת לשינה רצופה יותר ולעתים אף מכבידה על הקיבה. יכול להיות שהמים עוזרים לבתך לחזור לישון, כיוון שזהו התנאי שאיתו התרגלה להרדם (בקבוק)
    ב. מתן דייסה / תמ"ל סמיך יותר, גם הוא לא עוזר לשינה רציפה יותר ולעתים גם הוא מעמיס סתם על הקיבה ולכן גורם אפילו ליותר התעוררויות.

במידה ובתך עולה במשקל כמצופה, אני ממליצה לקבוע מראש שעות קבועות להאכלה (בכל 3 עד 4 שעות) ובכל התעוררות שבין לבין - לשבת לידה ולעזור לה לחזור לישון באמצעות טפיחות / מגע / קולות מונוטוניים. הארוחות הקבועות, עדיפות על המים, כי יתכן שהיא רעבה. יחד עם זאת, כך לא תאכילי אותה כל שעתיים או בכל פעם שהיא קמה (בדיוק כפי שכתבת).

החל מגיל חצי שנה, אפשר יהיה לתת לה האכלת חלום יזומה בסביבות 23-24 ואז שוב רק החל מ- 05:00 בבוקר. ובכל התעוררות שבין לבין - לנהוג כפי שכתבתי וכך בתך תוכל בהדרגה לחזור לישון בכוחות עצמה.

ייתכן וידרשו ממך המון סבלנות והתמדה.לצערי, אין קסמים בשינה. ממליצה להגיב בעקביות, על להחזיר בהדרגה לבתך את יכולת ההירדמות העצמאית. אגב, זה טבעי שבתך ישנה לילות שלמים ופתאום זה פסק ויש לכך כל מני סיבות, אך כפי שכתבת נכון, באמת רצוי להגיב לכך כמו שצריך כבר עכשיו, על מנת לא להעצים את הקושי.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה