פעילות יתר בשלבי שינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב זה לא חדש לי שהבת שלי פעילה מאד ( כמו ההורים שלה) אבל זה קורה גם לקראת שינה ביום ובלילה.
    היא כאילו לא מוצאת התנוחה - זזה הרבה, פתאום מתכסה , פתאום מוציאה את השמיכה, מרימה רגל, חובטת במיטה מסובבת מצד לצד את הראש וכל זה עם עיניים עצומות... זה מרגיש לי כאילו אני צריכה לעטוף אותה כמו שהיתה פצפונת כי היא מעירה אצ עצמה גכה.

בעבר היא היתה נרדמת לבד פשוט הייתי יוצאת מהחדר.
    לא יודעת מה קרה ( גם כתבתי את זה פה בעבר) היא פתאום שכחה איך להירדם לבד.
    זה לא שאני עושה משהו מיוחד - היא פשוט צריכה שאהיה איתה בחדר ולפעמים גם לעשות שששששש....
    עכשיו היא פשוט " משתגעת במיטה " עד שנרדמת לאט לאט

זה תקין? מה עושים על מנת לשפר את המצב?

חשוב שתדעי כי יש טקס שינה קבוע שכולל מקלחת, החשכת החדר , מסאג', אוכל, ליטופים ולמיטה.
    ביום אחרי הגן זה קורה גם אך ללא טקס כמובן. ברגע שיש גלגולי עינים ופיהוקים אני שמה במיטה. לפעמים אחרי השגעון שלה היא נרדמת ולפעמים לא.

3 תגובות
עמוד 1
  • הי מיכל.
    אני תמיד מזכירה להורים- שגם לנו, המבוגרים, קשה להרדם מיד. לכן, ארגיע אותך ראשית ואומר כי זה תקין לחלוטין - גם אם המצב לא היה כך קודם לכן. תינוקות, זקוקים לעתים לתנועתיות רתמית על מנת להרדם. לכן, חלקם דופקים את הראש במזרון, או מזיזים אותו מצד לצד, ממששים את חיתול הבד, או מסתובבים שוב ושוב במיטה.

מצויין שאתם מקפידים על טקס שינה קבוע. לא כתבת באיזו שעה היא הולכת לישון ולכן רק אציין שכדאי להשכיב כשעתיים וחצי לאחר שהתעוררה מהשינה האחרונה ביום ובכל מקרה בסביבות 19-19:30.

אם בתך "משתגעת במיטה", אך לבסוף נרדמת בעצמה- זה בסדר גמור. אם היא זקוקה לך- זה גם בסדר. נסי לתת לה כמה שיותר מרחב, על מנת שתתנסה בהרדמות עצמאית. לצורך כך, ממליצה לסגת קצת בכל כמה ימים ואולי אפילו רק לגשת בכל שתי דקות לפתח החדר ולעשות "ששש" אם צריך.

חשוב שתמשיכו להקפיד על צמצום גירויים לפני השינה, על מנת לסייע לבתכם להרפות ולעבור מיום ללילה. מסאז' - מצוין במקרה זה. בנוסף, ממליצה אחרי המקלחת, ללכת ישירות לחדר ושם להמשיך את הכל (במידה ואתם לא עושים זאת כמובן).

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • תודה על התשובה. חיכיתי בשקיקה לזה...

תראי שעת השינה היא די מאוחרת 8 וחצי 9
    מכיון שיש לה עוד שינה בערך ב 5 וחצי 6 לא מאוחר מ 7....
    ולא, זאת לא שינה שתהפוך ללילה כי אחרי 45 היא מתעוררת כמו טורנדו...

ניסיתי למשוך ולהשכיב ב 7 וחצי 8 לשנת לילה ( בהמלצת סדנאת שינה של האגיס) ואז היא התעוררה ב 4 וחצי 5 כמו שעון במשך כל ימי ה"ניסוי"- וזה מממש ממש לא טוב מבחינתנו.... ולכן חזרנו למקור שהוא 8 וחצי -9... מה את אומרת?

אין לי בעיה עם תנועתיות שתוביל לשינה הבעיה היא שהיא מרימה את הראש במקביל , עושה לעצמה רעש עם הרגל ואז היא עוד יותר מתעוררת מזה ומתחילה לעמוד... אני צריכה לעיתים להוריד לה את הראש ולהמשיך להגיד ששששש....
    אני כבר לא יוצאת מחדר כי היא ממש צריכה את ההורדה הזו אחרת היא עומדת ובוכה...
    אני כבר לא יודעת מה עדיף?!?!

תודה מראש!

• הי מיכל
    במידה והיא נעמדת במיטה, ממליצה להשכיב חזרה פעם או פעמיים ולהניח לה, אחרת זה הופך למאבק כוח, או לסוג של הפעלה חדשה ואז היא רק תחזור על זה יותר.

בהצלחה :-)

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה