קימה מוקדמת בבוקר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי מיטל,
    הבת שלי (בת 7.5 חודשים) ני**** מתמ"ל (ומוצקים כמובן).
    מאז שהתחילה משפחתון היא הולכת לישון בין 19:00- 19:30 בערב.

עוד מאז הלידה היא הייתה ישנה בלילה 11-12 שעות (כמובן שלא רצוף) אבל הקימה הסופית בבוקר הייתה אחרי 11-12 שעות מרגע שהתחילה את שנת הלילה.

בחודשיים האחרונים הייתה מתעוררת לאכול בסביבות 3 בלילה ואז ישנה עד סביבות 7 בבוקר.

בשבועיים האחרונים היא הפסיקה להתעורר בלילה לאכול (555, אני אפתח לעצמי כזאת עין עכשיו), אבל היא מתעוררת בסביבות 5 בבוקר (כנראה כי רעבה) אבל לא חוזרת לישון יותר, ואז יוצא שהיא לא מקבלת את מכסת השעות הכוללת של שנת לילה (11 שעות, לפי המלצתך).

מה עושים במקרה כזה? לתת האכלת חלום בסביבות 11 בלילה אפילו שהיא יודעת למשוך בלי אוכל לילה שלם?
    זה לא יהיה להחזיר אותה אחורה?

אשמח לעצה
1 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    אם בתך ישנה לילה שלם - לא הייתי ממליצה על האכלת חלום במקרה זה.
    דרך אגב, החל מ- 05:00 כבר נחשב לבוקר וגם אם היא ישנה 10 שעות (אבל רצוף!) במקום 11, זה לא נורא - למרות שאני מבינה שזו שעה קשה. (ואני מצטרפת לברכות ה"טפו טפו טפו"...)

הייתי מנסה לתת לה לאכול ב- 05:00 (כי כבר בהחלט מגיע לה אם מושכת עד 05:00 בלי אוכל) ולהחזיר אותה לישון. עוד משהו שאפשר לנסות- לאחר לה את שעת הקימה בהדרגה, אבל אין לצפות שפתאום תתעורר ב- 07:00... (גם אם זה מה שהיה בעבר. הרגלי השינה יכולים להשתנות עם הגיל וזה טבעי). כדי לעשות זאת, אפשר לתת לה לאכול ב- 05:00, אבל להישאר לידה ולהוציא אותה מהמיטה רק ב- 05:10. לאחר כמה ימים, אפשר להאריך בעוד עשר דקות וכך עד 05:30.

אם תהיו עקביים ונחושים, אך לאחר כעשרה ימים זה לא ילך, הייתי מניחה לזה לעת עתה ושמחה על השינה הרצופה עד 05:00.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה