קלקסן וסקלרודרמה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני בת 41. אובחנה אצלי סקלרודרמה מוגבלת לפני כשלוש שנים המתבטאת בעיקר בתופעת ריינו וכיבים באצבעות. כמו כן יש תת-תריסיות על רקע אוטואימוני. בבדיקות דם התגלתה נטיה לקרישיות יתר ברמה גבולית. נכנסתי להריון שישי ואני בשבוע 6.
    נוטלת פלקווניל, אספירין ואלטרוקסין.
    יצויין שכל הריונותיי הקודמים היו תקינים, ללא הפלות וללא סיבוכי הריון כלשהם. גם הלידות היו תקינות. הסקלרודרמה אובחנה כשנתיים לאחר הלידה האחרונה.
    בשל הסקלרודמה שברקע, הופניתי למעקב הריון בסיכון גבוה. בשל הנטיה לקרישיות יתר, הרופא המליץ מיד על מתן קלקסן 40 מ"ג.
    שאלתי היא האם למרות שלא היו הפלות וסיבוכים בעבר, נטילת הקלקסן הכרחית גם בהתחשב בעובדה שהערכים בבדיקות היו גבוליים? או שניתן לוותר על הקלקסן ולהתספק במעקב בלבד?
    תודה,
    עטרה
    עטרה
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

השאלה היא כללית מידיי ואיננ יכול להתייחס.
    מהי הפרעת הקרישיות יתר ? יש סוגים רבם וצריך לדעת איזה סוג זה ?
    מה זה נקרא גבולי ?

ד"ר הדר

• הערך של A.B2 GLYCOPROTEI IgM עמד באוקטובר על 19.6 ובבדיקה חוזרת בינואר ירד ל-16.1 ומצוינת ההערה "גבולי".

מהי נחיצותו של הקלקסן לאור הנתונים הללו?

תודה

עטרה
  • שלום רב

אני צריך לחלק את תשובתי ל - 2
    1. מבחינת ההריון ובדיקת הדם שכתבת עליה - אין צורך בקלקסן, ולא מדובר בקרישיות יתר משמעותית הדורשת טיפול. אני מסייג את תשובתי משום שייתכנו נוגדנים נוספים או נתונים נוספים שאת אינך מודעת אליהם בעוד שהרופא שלך כן.
    2. הנקודה השנייה היא ההבט של הסקלרודמה, ויכול להיות שיש משהו מבחינת הסקלדרודמה ותופעת הריינו שמצדיקה את הטיפול. על כך הייתי מתייעץ עם הראומטולוג שמטפל בכך על מנת לקבל החלטה משותפת

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה