קושי רגשי אצל בן כמעט שנתיים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

6 תגובות
עמוד 1
  • היי כנרת

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • קודם כל תודה מכל הלב על המענה ....
    אני לא משווה אותו בדרך כלל כנראה שעד עכשיו לא נתקלנו בקושי הוא באמת ילד מפותח אהוב אוהב לפעמים נראה שהוא מאוד רוצה להתחבר לילדים ולא יודע איך אני תוהה אם אני חווה את הקושי בעצם ולא הוא יכול להיות שזה שלי ושבעצם לא רע לו אבל תהיתי אם יש לי בתור אמא דרך להקנות לו כלים להתמודדות חברתית
    ועוד שאלה מה זה מסר כוחני קבוע אם אנחנו מציבים לו גבולות או אומרים אסור לגעת ב ..... כי זה מסוכן וכדומה לזו הכוונה
    חשוב לי לציין שהאווירה בבית רגועה יש סביבו המון אנשים אוהבים הוא מקבל מקום מאוד חשוב ומרכזי בחיינו ובחיי הסובבים הוא מדבר מאוד יפה ומביע את עצמו ובאמת הייתי רוצה רק לספק לו כלים גם אם קשה זה בסדר .....
    מודה לך מראש
  • הכוונה ב"מסר כוחני" היא ממש לא להצבת גבולות!
    הצבת גבולות היא תקינה, נכונה, ונחוצה.
    הכוונה היא לאמירות מסוג: (אם מישהו מכה אותו, או אפילו רק נוגע בו - יש לזכור תמיד שזה חלק מחיפוש משחק חברתי בגילאים האלו) "תחזיר לו! תכה אותו! אתה יותר חזק!"
    או לעידוד כוחנות שמתבטאת הן באופן מילולי והן באופן פיזי.
    או לעידוד מסרים כמו: "מי שמתחלק עם אחרים הוא 'מנוצל'"...
    או מסר שאין לבטוח בזולת...
    זו כוונתי במסר שאינו מעודד קשרים חברתיים.
    אבל בהחלט נשמע לי מתיאורך שזה אינו המקרה שלכם.
    תראי, אני מציעה תמיד לזכור שמאד יתכן שמדובר על הבדלים בין אישיים תקינים לגמרי. יש הבדלים גדולים בצרכים חברתיים של ילדים. יש כאלו שזקוקים להרבה מגעים חברתיים, ואחרים שזקוקים להרבה פחות.
    חשוב לכבד את השונות הזו ומקומו של הילד על טווח שהוא גדול מאד מאד...
    בתשובתי הקודמת גם כתבתי לך על נושא המודל ההורי.
    אולי שווה לה**** מעט תשומת לב ומחשבה אליכם? איזה מודל אתם מספקים?
    אני חושבת שלהורים תפקיד גדול מאד בשיקוף ויצירת ה"אני האישי" של הילד, בתחום החברתי כמו גם בתחומים רבים רבים רבים נוספים.
    יש הורים שזקוקים להילת חברים מורכבת סביבם, ויש כאלו שיסתפקו בזוג חברים אחד - וזה יהיה לחלוטין מספק.
    וילדיהם - דומים להם...

בסופו של דבר, נשמע שהכלים שאת מספקת ועוד תספקי לו בעתיד, יספיקו לגמרי...

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • תודה אני מאוד מעריכה את העזרה שלך
  • גם אני למדתי מכאן
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • בשמחה

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה