אחוזון גדילת העובר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר,

פרסמתי הודעה בפורום שאלות כלליות, אבל נראה לי שאולי רצוי דווקא לשאול אותה כאן:
    אחרי חודשיים וחצי בגאנה, חזרתי לישראל והיום (שבוע 34 ויום) עשיתי בדיקת אולטרסאונד- מעקב גדילה. לפי הנתונים שהתקבלו, למשל, עולה שה- BPD הוא 81 ס"מ ומתאים לשבוע 32.2, שהיקף הראש מתאים לשבוע 33.3, שה- AB CIR מתאים לשבוע 32.6, שה- FEMUR LENGTH מתאים לשבוע 33.3, ושגיל ההריון US הוא 33.3.

לאחר הבדיקה הטכנאית אמרה לי שהעובר נמצא באחוזון 27, כאשר הנורמה היא 50, ושהעובר נראה חיוני ופעיל, ושאין לי מה לדאוג יותר מדיי.

מחר אפגוש את רופא הנשים שלי ואראה לו את התוצאות, אך בינתיים אני קצת מוטרדת ולכן רציתי לשמוע את עמדתך בעניין- האם יש מקום לחשש או לבירור נוסף? מה היית ממליץ לי לעשות? בנוסף, חשוב לי לציין שבסקירה המאוחרת שעשיתי וגם בסקירה המוקדמת, המדדים עמדו בדיוק על האחוזון הממוצע, 50. כלומר, חלה ירידה בהתפתחות... האם זה משמעותי? מה אתה ממליץ לי לעשות? האם ייתכן שהנסיעה שלי השפיעה עליו לרעה?
    תודה מראש,
    יפעת.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    מדובר בגדילה תקינה לחלוטין לשבוע ההריון.
    לזכור 2 עובדות חשובות:
    1. מדובר בהערכה ולא במשקל מדויק, סטיה של 10% לכל כוון
    2. כמו שלא כולנו בגובה 177 (אחוזון 50 לאוכלוסיה הבוגרת) כך גם לא כל העוברים באחוזון 50. הגדילה תלויה בהרבה גורמים, כולל גובה ומשקל ההורים.

בהצלחה,
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה