תודה על התשובה! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • תודה על המענה והתשובה!

בדקתי ואכן יש בסורוקה מומחים בתחום הניאוטולוגיה. האם אצטרך לדעתך להיפגש עם אחד מהם להתיעצות לפני הלידה או רק לבקש שיהיה נוכח בלידה ?

כיצד ניתן לדעת טרם הלידה אם הממצא נחשב "קטן"? האם ישנם ערכי ייחוס שאליהם ניתן להשוות את גודל הממצא הריאתי בעובר שלי ולפי זה לדעת אם הסיכון לבעיית נשימה הוא גדול יותר או קטן יותר?
    * הממצא הריאתי נקטן אך עדיין לא ברור לי אם הוא קטן מספיק בכדי לא להעיק על הנשימה

אם ליבו של העובר אינו דחוק שמאלה, האם זה מפחית את הסיכון לבעיית נשימה לאחר הלידה?

ביצעתי אקו לב עוברי בשבוע 21. לפי מה שהבנתי מומלץ אקו לב בין שבועות 22-24 . גם אם האקו לב שביצעתי היה תקין, האם אתה היית ממליץ על אקו לב חוזר כעת?
9 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אין צורך להפגש מראש עם ניאונטולוג, כן ממליץ להפגש מראש עם פולמונולוג ילדים.
    אינני מכיר עקומות ייחוס של ממצאים ראתיים כאלו, סה"כ אני מתרשם כי הוא קטן והעובדה כי דחיקה של הלב תורמת לתחושה הזו שהוא קטן וכי הסיכוי שיגרום בעיות איננו גדול. אם האקו לב היה תקין אין צורך לחזור עליו, בוודאי כל עוד שהממצא אינו גדל.

ד"ר הדר
  • תודה רבה על המענה !
    קבעתי התייעצות עם רופא ריאות ילדים , האם זה טוב או שעדיף לשנות להתייעצות עם פולמונולוג ?

* היום קיבלתי תשובות MRI ראש (מוח עובר), למה הכוונה במשפט המפחיד: "סולקציה וגירציה בהתאם לגיל, ללא עדות לדמם או איסכמיה. ביומטריה בתחום תחתון של הנורמה"' ?

המדידות:
    FOD 93 (75-95
    BPD 70 (61-82
    CPD 64 (61-82
    LCC 37 (28-42
    HV 15 (14-18
    APDV 10 (8-13
    TCD 32 (31-42
    LT.ATRIUM 5
    RT.ATRIUM 7

3RD VENTRICLE
    תודה מראש.

• שלום רב

1. רופא ראות ופולמונולוג זה אותו דבר, כך שזה בסדר גמור
    2. כדי להתייחס למדדים:
    - איזה שבוע את בזמן ה - MRI
    - באיזה יחידות מידה המדידות ומהם המספרים בסוגרים
    (אם אילו ערכי הנורמה - אז אינני מבין מה הבעיה)
    3. בכל מקרה המשפט הוא תקין ולא מפחיד כלל

ד"ר הדר
  • שלום רב!

רשום בטופס שהמדידה בוצעה בטכניקת EPI,FFE,SPGR בשקלול
    *T1,T2,DWI,ADC,FLAIR,T2

במנחים אקסיאליים קורונליים.

בזמן בדיקת ה MRI הייתי בשבוע 29.5.

פשוט לא הבנתי מאיפה המסקנה שהביומטריה היא בתחום התחתון של הנורמה, כלומר איזה ערך או ערכים במדידות מראים על כך (כשכל הערכים הם בטווח בסוגריים)..

איני יודעת מהם המספרים בסוגריים, חשבתי שאלו הם טווחי נורמה

בתודה,
  • שלום רב

אני מניח גם כי מדובר בערכי נורמה
    המדידות תקינות לחלוטין

ד"ר הדר
  • ד"ר הדר, תודה רבה! התשובה אכן מרגיעה
  • בבקשה...
  • שלום רב!

אני בשבוע 32 וביצעתי בדיקת נוגדני TORCH לפני כשבועיים כיוון שאיני מחוסנת. התוצאות שליליות. האם יש צורך לחזור על הבדיקה שוב בחודש תשיעי?

רציתי גם לברר אם ידוע לך באילו מכונים (אפשר גם פרטיים כיוון שזימון התור מהיר יותר) מבצעים סקירה מכוונת לאיבר מסוים בעקבות חוסר אחידות בין שני מכוני אולטרסאונד שונים באבחנת הממצא שעליו מדובר (רצוי בדרום). הממצא הוא מעי אקוגני בעובר. במכון אולטרסאונד אחד אובחן מעי אקוגני כעצם ואילו במכון אחר בעיר אחרת בהפרש של 4 ימים בלבד, אובחנו מעיים תקינים. איני יודעת למי להאמין וכיצד להערך בעקבות זאת. מברור שעשיתי אצל מומחה אולטרסאונד פרטי בת"א נאמר לי שעליי לשלם עבור סקירת מערכות מלאה, 2200 ש"ח, אך אין לי צורך בכך מכיוון שאני מעונינת בבדיקה למעי העובר בלבד, ואת המעקב הכולל אני כבר אמשיך במכון השני. כשביררתי את הנושא במרכז בריאות האישה, נאמר לי שאין רופא שיכול לתת לי מענה לכך והדבר ביחיד שאני יכולה לעשות הוא לחזור למכון הראשון, אך אני מעדיפה לקבל חוות דעת שלישית ממכון נייטרלי מסיבות אישיות באשר לאינטרסים בעייתיים במכון הזה, כך שאיני רוצה לחזור לשם (עקב חוויה לא נעימה).

תודה רבה.
  • שלום רב

אינני מכיר מכוני אולטרה-סאונד בדרום הארץ
    אני מציע כי תתקשי באופן פרטי למומחה אולטרה-סאונד שיעשה לך סקירת מערכות מכוונות.
    עניין התשלום הוא כמובן לשיקולו

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה