הנקה ראשונית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    בשעה טובה ומוצלחת ילדותי בן בריא ומקסים.

אני מניקה את התינוק והוא תופס את רוב הפטמה הפה פתוח לרווחה כמו פיהוק לפני...
    שאלתי היא
    כואב לי נורא הפטמות מה אפשר לעשות על מנת להקל על הכאב והאם זה נורמלי..
    בנוסף האם אחרי ההנקה צריך להמתין לגרפס או שאפשר להניח את התינוק ישירות לישון..

שאלה אחרונה , הוא מתעורר הרבה ומכניס ידיים לפה ועושה תנועה עם הפה של מציצה במצב כזה הדבר היחיד שמרגיע אותו זה להיות ליד הפטמה אפילו לא תינוק העיקר להיות ליד ורק כך הוא נגדם טוב... תופעה הגיונית???
7 תגובות
עמוד 1
  • היי יקרה ,
    ראשית כל , מזל טוב:)
    וכן התופעות הגיוניות , את צריכה להניק לפי דרישה , ואם הפטמות כואבות צאיך לתקן את האחיזה שלו בשד , כדאי לפנות למדריכת הנקה כדי לתקן זאת.

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • היי

קודם כל מזל טוב!

קרה לי בעבר וטיפלתי בבעיה בעזת מדריכה הנקה והיא נפתרה כמעט לחלוטין.
  • היי קורין
    המון מזל טוב!!

אם יש כאבים חזקים בפטמה כדאי לפנות לעזרה כי זה יכול להעיד על כך שהתינוק לא תופס את השד בצורה נכונה. חוץ מכאבים בפטמות זה גם יכול לפגוע בהספקת החלב וכך בנוסף לכאבים, התינוק לא מקבל כמות מספקת של חלב. יכול להיות שהוא מראה סימנים של רעב (כמו שמכניס ידיים לפה) אבל על השד הוא לא מקבל את מה שהוא צריך ואז בעצם רק נרדם עם פטמה בפה!
    יש כמה סימנים שמראים שתינוק אוכל טוב -
    1) תינוק נותן לפחות 6 חיתולים רטובים ביום ו 3 יציאות.
    2) תינוק אוכל לפחות 8 ארוחות ביממה (24 שעות) כאשר רוצים/שומעים בליעות ולא רק מונח על השד.
    3) תינוק עולה במשקל

יחד עם זה, אם הכאבים בפטמות ממשיכים רצוי לפנות ליועצת הנקה בכדי לראות ולטפל במקור הכאב.
    ולשאלתך, תינוק לא חייב לעשות גרפס. אחרי הנקה רצוי להניח אותו על החיק ולתת לו הזדמנות להוציא גרפס במידה ויש אבל אם הוא לא עושה זה בסדר גמור!

שיהיה בהצלחה!
    מיילדת ויועצת הנקה מוסמכת. מנחה לעיסוי תינוקות ובייבי יוגה
    laura-birth.co.il
  • היי
    הייתי ביועצת הנקה בקופת החולים ולצערי יש לי פטמות נורא רגישות שגם עם סיליקון אני נפצעת...
    כל כך רציתי להניק ונהניתי מאוד בשבוע הראשון שהנקתי...
    לאחר טיפול אינטנסיבי בפטמות שלי הקטנציק שלי כבר לא רוצה פטמה...
    גם לא חלב שאוב... רק מטרנה... וכל זה קרה ב 4 ימים...
    לא ויתרתי וניסיתי ואני עדיין מנסה... אין הוא לא רוצהההה
    אוףףף זה כל כך מבאס!!!
  • אני מציעה לך לפנוות ליועצת הנקה מוסמכת ולא לאחות שעברה השתלמות .. יש המון דברים שאפשר לעשות , פטמות סיליקון נועדו לפתור בעיות במבנה הפטמה ולא להקל על כאב או פצענ, יש משהו באחיזה, בהצמדות, או במבנה הפה של התינוק . תזמיני מדריכה הביתה :)

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • מאיפה אפשר להזמין יועצת הנקה הביתה??
    וכמה זה עולה??
    אני גרה בראשל״צ אשמח אם יש לך מישהי להפנות אותי אליה...
    אני ממש רוצה להניק..
    תודה!
  • את מוזמנת לפנות אליי בנייד0502822182

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה