ממצא ריאתי בעובר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• שלום רב ותודה על תשובה קודמת!
    כעת ישנם שני ממצאים שאותם רואים באולטרסאונד: קשת אאורטה ימנית שאולי נובעת מקיום מיקרודופליקציה על הזרוע הקצרה בכרומוזום x. (צ'יפ גנטי).
    אבחנה נוספת שאחריה נעשה מעקב אדוק הוא קיום CCAM או סיקווסטרציה באונה תחתונה של ריאה ימנית. ממצא זה הולך וקטן ועומד היום על 21*17 מ"מ (לפני שלושה שבועות גודל הממצא היה 28*26 מ"מ). לדברי רופא האולטרסאונד, ד"ר ולסקי , הממצא הזה יהיה קיים בכל מקרה לאחר הלידה גם אם ימשיך לקטון. כמו כן קיימות מגבלות לאולטרסאונד, שלעתים מקשות על הערכת הממצא עקב גדילת העובר והמקום שהוא תופס ברחם.
    על פי ניסיונך במקרי CCAM או סקווסטרציה, האם תוכל לייעץ לי בשאלות הבאות :

1. איזו "מצוקה" יכולה להתעורר בתינוק עקב הממצא הריאתי מיד לאחר שיוולד?
    2. כיצד אוכל לדעת באילו בתי חולים קיימת היערכות מיידית ל"מצוקת ילוד" הנובעת מ- CCAM?
    **האם אצטרך ללדת בבית חולים עם מכשור מיוחד לצורך היערכות ל"מצוקה" בתינוק?
    3. האם הלידה יכולה להיות רגילה לדעתך?

אני מתגוררת בב"ש, וביה"ח סורוקה הוא הנגיש לי ביותר, אולם אם יש לך המלצה לביה"ח אחר אני כמובן אשקול זאת ואברר פרטים נוספים.

תודה רבה!
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ראשית, כדאי לדעת האם זה CCAM או Sequestration ויש דרכים להבדיל ביניהם באולטרה-סאונד. ממליץ גם להפגש עם רופא ראות ילדים עוד לפני הלידה.

החשש הוא שלעובר יהיה קשה לנשום בגלל שמצליח אינו נפח את ראותיו. ככל שהממצא קטן יותר כך הסבירות שזה יקרה נמוכה יותר. את צריכה ללדת בבית חולים שיש פגיה טובה ואפשרות לנוכחות של רופא ילדים ו/או צוות פגיה בלידה.
    אני מניח כי סורוקה עונה על הקריטריונים הנדרשים ואין מניעה כי זו תהיה לידה רגילה.

ד"ר הדר
  • תודה רבה!

מהתייעצות עם כירורג ילדים , נאמר לי גם שאני יוכל ללדת בלידה רגילה ושלרוב לא אמורה להתעורר מצוקת נשימה מיידית בעובר.
    הוא ציין שאין צורך להערכות מיוחדת מלבד זמינות של ניאונטולוג .

יש הבדל בין רופא ניאונטולוג לבין רופא המתמחה בפגים ? האם זו התמחות מיוחדת?

אציין שנכון להיום אין דחיקת לב עפ"י המעקבים והממצא הריאתי קטן אך עדיין נמצא.

תודה!!
  • שלום רב

אני מסכים עם הכירורג ילדים
    ניאונטולוג הוא רופא ילדים במומחה בפגים

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה