מיואשתת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי מיטל כבר חודשיים שאני מנסה ללמד את הבן שלי (בן 7 חודשים) להירדם לבד.. כבר התיאשתי... לוקח לו שעה ויותר עד שבוא נרדם ...גם ביום וגם בלילה
    ניסיתי כל דרך אפשרית, להיות לידו/ששש./לצאת מהחדר והוא פשוט לא נרדם לבד..
    ניסתי כשהוא בוכה להרים ולהוריד,וגם ניסתי לא להתערב כבר לא יודעת מה לעשות.
    בבקשה תעזרי לי איך לעזור לו להרדם לבד וכמה שיותר מהר..
3 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    מעבר להרדמות עצמה, חשוב להקפיד על כמה דברים חשובים לא פחות, אשר יהוו את הבסיס להרגלי שינה נכונים וישפיעו גם על ההרדמות:

    בגיל 7 חודשים מומלץ לישון כ- 11 שעות בלילה וכ- 3 שעות ביום (המחולקות לשלושה פרקי שינה). מומלץ להשכיב בפעם הראשונה ביום- כשעה וחצי לאחר שמתעורר מהלילה. לאחר מכן- כשלוש עד ארבע שעות מרגע שהתעורר מהשינה הראשונה ואת השינה האחרונה לתזמן כך שיתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שהולך לישון את שנת הלילה. (לדוגמא: אם התעורר ב- 17:30, להשכיב ב- 19:00). באופן כללי, מומלץ להשכיב בסביבות 19:00-19:30 בגיל זה.

    בנוסף, ממליצה לקיים טקס שינה קבוע ולחזור על אותו סדר פעולות בכל ערב לפני השינה.

    לפעמים, כשאנו מנסים המון דרכים- אנו פועלים בחוסר עקביות שעלולה לבלבל. לכן, בחרי דרך אחת והיי עקבית איתה, גם אם זה לוקח זמן. לצערנו ההורים, אין קסמים בשינה ולעתים נדרשות מאיתנו המון סבלנות, עקביות והתמדה, אך בסופו של דבר זה משתלם. הדרך שאני ממליצה עליה, היא לשבת ליד בנך עד שהוא נרדם, מבלי להרים או להוציא מהמיטה. בהתחלה זה יכול לקחת המון זמן, אך העקביות חשובה. בנוסף, הקפידי על המרווחים שרשמתי, על מנת שלא יגיע לשנת הלילה במצב של עייפות יתר (לעיתים רק סיבה זו בלבד גורמת לקשיים בהרדמות).

    ממליצה להניח לשנת היום לעת עתה ולהרדים אותו בכל דרך והעיקר שישן (כן חשוב להקפיד על המרווחים הנכונים וכמות שעות השינה). אל תדאגי, זה לא יבלבל אותו, חשוב שיגיע לשנת הלילה לאחר שישן כמו שצריך ביום. לאחר שההרדמות הראשונית תתייצב מעט, תוכלי להתחיל לעבוד איתו באותה דרך גם במהלך היום.

    בהצלחה !!!

    מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • היי תודה על המענה בעיקרוון אני כן הולכת לפי העצות שלך לגבי מרווחים .

    העניין שכרגע אני מנסה ללמדו להרדם לבד וזה לוקח כל פעם שעה ויותר אבל הוא לא בוכה בזמן הזה. אני מניחה אותו במיטה כאשר הוא מראה סימני עייפות אחרי כמה שיפשופי עיניים ומכאן מתחיל הסרט הוא מהפך מצד לצד , בוחן כל דבר אפשרי, משחק עם האצבעות , עם הרגליים כל זה תוך כדי פיהוקים ושפשופי עיניים... אני יוצאת מהחדר ואז הוא קורא לי אחרי כרבע שעה, אני מחזירה לו את המוצץ הוא שוב עוצם עיניים ומנסה למצוא תנוחה לישון ואז עוד פעם מתעורר ומתחיל לשחק עם עצמו וככה זה חוזר על עצמו שעה ויותר (לפעמים גם שעתיים)....ולבסוף הוא נרדם! ובזמן הזה אני מלטפת אותו כדי לעזור לו להרדם .
    איך אפשר לקצר תהליכים זה ממש מתיש!!
  • הי
    אם הוא לא בוכה, זה כבר טוב- כיוון שבאמת מנסה להרדם בכוחות עצמו. לפעמים זה לוקח זמן (גם לנו המבוגרים) ולא תמיד אפשר לקצר תהליכים (למרות שזה באמת מתיש).

    במידה ואינו בוכה, את פועלת נכון כשאת נכנסת אליו רק בעת הצורך.
    אם את מגיעה למצב שבו הוא לא רגוע ואת מלטפת אותו, ממליצה להפחית בהדרגה את הליטופים, או ללטף רק לסירוגין- על מנת שהם לא יהפכו למשענת שלו להרדמות.

    בהצלחה :-)

    מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה