מעי אקוגני - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב!

אני בשבוע 31 להריוני הראשון. מתוך סקירה מאוחרת עלו שני ממצאים חריגים: קשת אאורטה ימינית וכן אקוגניות האונה תחתונה של ריאה ימנית בעובר. ערכתי דיקור מי שפיר לפני חודשיים והתקבל קריוטיפ תקין ונשללה תסמונת דיג'ורג'. כמו כן אקוגניות הריאה לא משתנה משמעותית ממקב למעקב. מתוך מעקב האולטרסאונד היום, נמצאה אקוגניות גם במעי העובר. אציין גם שאין לי נוגדנים לCMV וטוקסופלזמה אולם בבדיקת נוגדנים אחרונה מה- 20/3 מצב וירוסים אלה עדיין שלילי. נאמר לי לחזור על בדיקות נוגדנים לוירוסים אלו. אעשה זאת מחרתיים. רציתי לשאול בבקשה :
    האם קיים סיכוי גדול לכך שאקוגניות המעי נובעת מהידבקות באחד מהוירוסים הנ"ל?
    האם אצטרך בכל מקרה לחזור על בדיקת מי שפיר כדי לשלול הידבקות של העובר על אף האקוגניות המעי?
2 תגובות
עמוד 1
  • ***שכחתי לציין שאני ממתינה בימים אלה לתוצאות MRI מוח עוברי. האם MRI מוח עוברי יכול לתת תמונה ברורה לגבי היתכנות הידבקות העובר ב CMV או טוקסופלזמה?

***כמו כן,
    מעקב גדילה משבוע שעבר התקבל תקין לשבוע ההריון (משקל עובר- כ-1700 גרם, אחוזון 75) וכמות מי שפיר תקינה. האם סיכויי ההידבקות באחד הוירוסים קטנים משמעותית?
  • שלום רב

הסיכוי שהממצאים שאת מתארת נובעים מ - CMV או Toxoplasma הם נמוכים מאוד. כדאי לחזור על בדיקת הנוגדנים משום שאם הם נותרו שלילים, אז דיקור מי שפיר, בכדי לברר הדבקה של העובר, אינו עומד על הפרק.
    MRI מוח כמו כל שאשר הבדיקות נותן סימנים עקיפים ואיננו הוכחה להדבקות במחלה זיהומית.
    לפני כל הספקולציות, תחזרי על בדיקת הנוגדנים, וזה מה שייתן לך את התשובה הכי טובה לגבי חשיפה של העובר ל - "וירוסים" הללו

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה