Uric Acid בהריון עם רקע של מחלת כליות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני נשאית של מחלת כליות בשם תסמונת אלפורט שמתבטאת בחלבון גבוה בשתן (עוד קודם להריון). זהו ההריון השני שלי, אני בשבוע 36.
    לאחרונה חלה עליה בחומצה האורית בדם, בדיקה אחרונה: 6.65
    לחץ הדם תקין וגם הקריאטנין (תפקודי כליה) תקין. אין לי כאבי ראש או בצקות משמעותיות.
    רמת החלבון באיסוף 24 שעות כבר הגיעה ל-1.5 גרם. זה הכי הרבה שהיה לי אי פעם...
    מה משמעות העליה בחומצה אורית?
    עושה רושם שאין לי רעלת הריון אבל אני מרגישה מאוד עייפה, כבדה ונפוחה. אני לא יודעת אם זה בגלל השבוע המתקדם של ההריון או שבאמת מתחיל להיות עומס גדול מדי על הכליות. בהריון הקודם לא הרגשתי כך וסחבתי בקלות יחסית עד לשבוע 39 שבו ילדתי.
    אשמח לשמוע חוות דעתך.
    תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

חומצה אורית היא אחד מן המדדים של התפקוד הכלייתי וכשם שהכלייה מאבדת חלבון כך מאותם סיבות יש גם עלייה של החומצה האורית. הערך הגבוה שלך בפני עצמה איננו אבחנתי לרעלת הריון אבל השילוב של הפרוטיאנוריה על רקע מחלת כליות קודמת כמובן שם אותך בסיכון גבוה יותר להתפתחותה של רעלת הריון.
    צריך לזכור כי לרעלת הריון יש ביטויים שונים ולעיתים נדירות היא מופיע גם בלי לחץ דם. בכל מקרה, גם בלי רעלת הריון, יש עומס רב על הכליות שלך וייתכן שזו מהווה סיבה טובה - וזה דעתי מה שצריך לעשות - להשראת לידה, בשבוע-שבועיים הקרובים

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה