שינה ביום בעגלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ביתי המתוקה בת חצי שנה
    עד היום היא הורגלה (ואני מבינה כעת שזה היה טעות גדולה...) שביום היא ישנה בעגלה (באמבטיה של העגלה)
    ובלילה במיטה
    היא ישנה יפה בלילה, וישנה רצוף במיטה בלילה בלי בעיה

ביום היא גם ישנה יפה אבל רק בעגלה...שעברנו לטיולון, ניסיתי להרגיל אותה לשינת יום במיטה, וזה פשוט לא הולך.
    היא ממש לא מוכנה לישון שם במהלך היום, ואם היא כבר נרדמת מתעוררת אחרי 20 דקות מתהפכת לבטן וממש לא מוכנה לישון יותר.
    בטיולון היא נרדמת בלי בעיות, אפילו מרדימה את עצמה לבד עם מוצץ וישנה לפרקי זמן ארוכים יותר...

האם יש טעם להתעקש שאת שנת היום תעשה במיטה? בהתחשב בזה שאני אוטוטו חוזרת לעבודה? או שזה לא כל כך נורא?

ובכל מקרה, אם כן כדאי להרגיל אותה לישון ביום במיטה אז איך אפשר לעשות את זה?
1 תגובות
עמוד 1
  • הי
    ראשית, זה מצויין שבתך ישנה בלילה יפה במיטתה. כל הכבוד. זה רק אומר שהיא מסוגלת לכך גם ביום (למרות שביום יותר קשה).
    את שואלת האם יש טעם להתעקש על שנת יום במיטה, או שזה לא כל כך נורא... ובכן, את זו שתבחרי בהתאם לצרכייך ולסדרי העדיפויות שלך. אני תמיד אומרת להורים שכל עוד הם לא מגדירים משהו כבעייה, אז גם אין בעייה.

כאשר תרגישי שהגיע הזמן להרגיל את בתך להרדם בכוחות עצמה במיטה גם במהלך היום- זה יהיה הזמן לעבוד על זה. כמובן שיש לכך יתרונות- לדוגמא: כיוון שבתך גדלה ועם הזמן העגלה תהיה פחות נוחה ופחות מתאימה ובנוסף, היא לא תהיה תלוייה בה כל כך.

ברגע שתבחרי ללמד אותה להרדם במיטתה גם במהלך היום- אני ממליצה ראשית לשים אותה כמה פעמים במיטה שלה, כאשר היא ערה ולא עייפה ולשחק איתה שם במשך כמה דקות. אין הכוונה להשאירה עם משחק וללכת, אלא ממש לשחק איתה- להצחיק אותה / לדגדג אותה וכו'... כך קודם כל תצרי עבור בתך הקשר חיובי למיטה.

לאחר מכן, ממליצה לעבוד בהדרגה ולהתחיל רק מהשינה הראשונה של היום ובשאר הפעמים להרדים בעגלה. כאשר השינה הראשונה תסתדר, אפשר לעבור גם לזו שאחריה וכן הלאה. כאשר את מלמדת אותה להרדם במיטה במהלך היום- את יכולה לשבת לידה עד שהיא נרדמת ולסייע לה באמצעות טפיחות או קולות מונוטוניים לסירוגין. ייתכן וידרשו ממך המון סבלנות והתמדה- העבודה על השינה ביום קשה יותר מבלילה ויש לילדים שלנו יותר סיבולת, אך היא בהחלט אפשרית.

וודאי כי בתך ישנה שלוש פעמים ביום. את השינה הראשונה, תזמני כשעה עד שעה וחצי לאחר שמתעוררת משנת הלילה. את זו שאחריה, תזמני כשעתיים עד ארבע לאחר שמתעוררת מהשינה הראשונה ואת השינה השלישית, תזמני כך שתתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שהולכת לישון את שנת הלילה. כך בתך לא תגיע למצב של עייפות יתר, שמשפיע גם הוא על יכולת ההרדמות ועל השינה.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה