הריון שלישי - אחרי 2 הפלות רצופות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר,
    לאחר שעברתי 2 הפלות רצופות הופנתי לבדיקות לקרישיות יתר (בת 30, ללא ילדים). ביצעתי 2 בדיקות שאינן בסל - הומוציסטאין - שיצא תקין וכן פקטור 2 - שיצא תקין.
    לא ביצעתי בדיקת MTFHR.נאמר לי שהכל תקין ושאני יכולה לנסות שוב להכנס להריון ולקוות לטוב...
    לעומתי, חברתי שעברה הפלה ביצעה את הבדיקות,שיצאו תקינות - אך ביצעה גם את MTFHR שיצאה הומוזיגוטית. לפי הבנתי, הטיפול הוא רק הגדלת המינון של החומצה הפולית.
    האם אני גם צריכה לעבור את בדיקת ה-MTFHR לדעתך?
    האם להגדיל את המינון של החומצה הפולית? אני לוקחת מינון של 400 מזה כ-8 חודשים.

בנוסף יש לי שאלה על פרוגסטרון -
    איך ניתן לדעת אם יש צורך בנטילת פרוגסטרון בתחילת ההריון?
    האם כדאי לקחת חיזוק של פרוגסטרון בתחילת ההריון הבא?

כפי שכתבתי - קרישיות יתר - תקין.
    בלוטת תריס - תקין.
    אני לא יודעת לאן עוד לגשת...קצת אובדת עצות.
    כרגע המחזור מאחר לי ביומיים. מאחר ואם אכן זה איחור במחזור שנובע מהריון - לא ארצה לעבור זאת פעם שלישית.
    אז מה בעצם עושים? מנסים פעם שלישית ומקווים לטוב? או שיש משהו שניתן לבדוק ולמנוע את ההפלה הבאה?

תודה וסורי על מתקפת השאלות..
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

MTHFR איננו גורם להפלות חוזרות, למרות שהוא חלק מן הברור המקובל, מה עוד שעם רמות הומוציטאין תקינות אין משמעות למוטציה ב - MTHFR, בין אם קיימת או לא. לכו, לדעתי את יכולה להסתפק במינון החומצה פולית כפי שהיא ואין צורך לעלות במינון.

לגבי פרוגסטרון, אם יש דימומים או המטומות וכדומה אז פרוגסטרון יכול לעזור, אבל אין צורך לקחת באופן רוטיני, ללא כל סיבה.

ברור הפלות חוזרות צריך לכלול גם היסטרוסקופיה או צילום רחם, בכדי לראות שמבנה הרחם תקין. כמו כן, בדיקות גנטיות לך ולבעלך

אם כל הברור תקין, אז אין שום דרך למנוע הפלות ו/או לתת טיפול כלשהו.
    ואכן, מנסים פעם שלישית ומקווים לטוב, כאשר חשוב לומר שרוב הסיכויים שבהריון השלישי הכל יהיה בסדר

ד"ר הדר
  • אז לדעתך, כשאר אגלה שאני הריון שוב, אין צורך "לרוץ" לרופא הנשים לקבל מרשם לפרוגסטרון?
    יש לציין כי המחזורים שלי סדירים תמד.

תודה על תגובתך,
    ערב טוב.
  • אכן, אין צורך

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה